Ensam

Hej hej! Då är jag ensam två dagar med barnen, Jim är nämligen på borta match och kommer hem fredag morgon igen. Han har varit borta över dagen innan, så det är inget nytt att vara ensam hemma med barnen, men nu blir det även nätter. Dagen idag har varit väldigt lugn, Milo har verkligen sovit hela dagen, bortsett från matning och blöjbyten.

Nellie har varit på dagis och jag har passat på att röja undan lite i hemmet. Sen körde jag och Milo till förskolan, hämtade Nellie och direkt till affären för att handla hem lite. Sen har jag och Nellie pysslat, varit en sväng på lekplatsen och Milo har sovit. Vi lagade mat tillsammans och Milo vaknade precis när vi skulle äta, så vi åt alla tillsammans, det funka det också. Sen somnade han igen och vaknade när Nellie hade somnat runt 19.40.

Då blev jag sugen på att bada honom, han har inte badat ännu så jag ville se hur hans reaktion skulle bli. Så jag tog fram allt och han tyckte verkligen om det, till och med så han sket rejält i badet. Det var inte lika härligt kan jag tycka, men han stirrade upp ögonen och njöt ordentligt, så det var kul att se (att han tyckte om att bada då). Efter blev han hungrig och bajsade samtidigt ner hela handduken, under tiden som han ammade. Sen skulle jag snabbt på med blöjan efter allt röj och fick istället kiss över hela mig, där är skillnaden mellan en pojke och flicka, haha. Ja, man har verkligen glömt bebis livet, inte alltid så lätt och charmigt med ack så underbart. Jag älskar livet med mina barn och givetvis min fina sambo, vi är bäst tillsammans.

Nu ligger Milo lugn och vaken och jag ska kolla lite tv, innan vi ska sova. Eller ja, så mycket sömn man kan få, nu kör jag bara på efter hans rutiner, men runt 3 månader ska det bli ändring på det. Det har jag bestämt mig för haha.. Jag önskar mig själv ett starkt lycka till.

Ha det så bra.

Två barn

Hej och hå! Efter all den långa väntan så kom han faktiskt ut, fast 11 dagar senare. Dessa sista dagarna kändes längre än de första 40 veckorna, sjukt vilken väntan. Med min superstora mage, så kändes det verkligen som den skulle spricka, ryggen gjorde ont, jag fick till och med ont i mina knä och hälar. Nellie undrade hela tiden när Milo skulle komma, det var helt enkelt väldigt långa och jobbiga 11 dagar.

Men den som väntar på något gott väntar inte för länge och nu säger jag istället, äsch det var väl egentligen inte så farligt, haha. Dock fick jag bli igångsatt, i Tyskland blir man det 10 dagar över och i Sverige 14, så han hade nog stannat ännu längre. Som tur var gick igångsättningen snabbt, redan på natten (efter samma dag) fick jag värkar och 12 timmar senare var han ute. Det kan ta upp till 3-4 dagar med igångsättning innan något börjar ske, så jag känner mig lättad över den situationen. Men nu är våran Milo äntligen hos oss och jag känner mig omtumlad och väldigt lycklig.

Detta känns så självklart och jag är mycket mer bekväm med barn nummer två. Med första kände jag ofta press och även lite stress över situationer man egentligen inte behövde känna, men första barnet är ju en himla stor omställning och även helt nytt. Det är inte riktigt vad man förväntar sig, tyckte jag iallafall. Det jobbigaste nu blir väl sömnen och all extra packning, utöver det, så är jag mer mogen, bekväm och förstådd över hur det är att ha en bebis. Jag är helt nöjd och har en underbar sommar att se framemot. Det ska blir så kul, när jag väl blir i bättre fysisk form (ja,läs min kropp gör väldigt ont och magen är tung) att få visa upp Milo till alla och få gå på härliga vagn promenader.

Men nu ska jag väl äta något, amningen gör mig vrålhungrig och aptiten är bättre än någonsin, allt smakar riktigt gott.. haha.

Ha det fint!

Milo John Gottfridsson

Huvudvärk

Hej igen. Nu har jag inte skrivit på ett bra tag och det har inte känts av, tydligen så har tiden gått fort, trots att jag nu ligger i vecka 40+4 altså 4 dagar över beräknad dag. Tråkigt, men det är nu så nära.. Jag väntar spänt!!

Uppdatering under de senaste veckorna. Jag har försökt att inte kolla för mycket mobil, tv och sånt som påverkar huvudet eftersom jag haft en jäkla kraftig huvudvärk, som pågick i hela 3 veckor. Det var jäkligt ansträngt, men nu mår jag prima igen och det som istället känns tungt är kroppen. Men hellre det än ständig huvudvärk, då jag blir könsligare och det har påverkat min vardag. Sen i vecka 37 fick jag lite järnbrist, så jag har fått tabletter och även gjort akupunktur. Det har verkligen hjälpt och nu väntar vi bara efter lillens ankomst.

Jag märker att många väntar eftersom jag får jämt och ständigt sms/samtal om han har kommit än. Så jag märker hur många som längtar utöver oss. Kul att även han blir en omtyckt liten krabat! Namn har vi också till honom, vilket vi kom på förra veckan, det blir en liten Milo John Gottfridsson. Milo som tilltalsnamn, John efter Jims farfar och Gottfridsson efter Jim, det känns så himla rätt och vi är bara allmänt lyckliga.

Nu ska vi äta middag, det blir kycklingben, pasta och sallad. Vi hörs.

Här nedan är en blandad kompott av bilder från de senaste 3 veckorna. Det är mycket mer som har hänt, men man fotar ju inte exakt allt.