Sweden

Det stämmer, nu är jag i Sverige och stannar knappt två veckor och VM i handboll drar igång för Jim, redan 2 till förhoppningsvis 27 januari. Själva matcherna börjar 10 Jan, men de måste träna på hårt innan, och är borta i nästan en månad.

Detta är både ett av de tråkigaste, men även roligaste tiderna. Man vill egentligen inte att han ska vara borta så länge, för saknaden blir enorm, för både mig och speciellt Nellie. Men ändå är det så skoj att följa, då det är stort och kul att se. Jag hejar självklart på Sverige, så jag hoppas verkligen de tar sig så långt som möjligt.

Vi kom iallafall ”hem” den 23 december och Jim fick åka iväg den 25 och kommer imorgon igen. Han har endast 5 dagars semester, sen är allt igång igen, ända fram till sommaren.

Julafton var annars bra, det blev sinnessjuk mycket julklappar till barnen, men även jag fick några paket som jag önskade mig. Vi firade detta året med Jims familj och det blev lungt med kalles jul, god mat och julklappsspel.

Annars har jag tillbringat de senaste två dagarna med min syster och hennes barn, varit och hälsar på folk och fått lite jullunch.

Just nu är jag smått trött och ska äta något, men vi hörs.

Tillbaka blick

Godkväll. Har suttit och kollat igenom lite bilder från min förra graviditet, det blev helt plötsligt väldigt intressant, nu när man är gravid igen.

Jag tycker det är unikt att det kan växa en levande människa i en liten mage. Ibland tänker jag inte på det, men när jag väl stirrar ner på magen i soffan, så fascineras jag väldigt över att man har något som rör sig där inne. Jag kommer aldrig ifrån det och det känns overkligt men samtidigt häftigt. Jag undrar om det bara är jag som tänker så? Fast det tror jag egentligen inte.

Jag är väldigt djup i mitt tänkande och spekulerar typ kring allt, just för att jag är en väldigt nyfiken person. Jag älskar att veta vad som händer i kroppen, världen, rymden osv, ja men precis allt.

Men på tal om min förra graviditet, så har jag nästan tappat hakan ikväll, över bilderna jag såg från vecka 39-40. Snacka om att vara elastisk, jag menar, jag såg ju ut som storken själv. Världens största mage och inga ben/armar, ni kan ju bara tänka er hur det såg ut, Hahaha ( japp, jag tyckte det var ganska roligt) .. Dock fick vi underbaraste prinsessan Nellie, som ändå var hyfsat stor. Nästan 4 kg, 54 cm lång och livet med henne har varit det absolut bästa.

Jim nattar Nellie och jag ska i vanlig ordning sätta på en bra film på tv. Det är väl något av det bästa man kan göra på kvällen.

Sov gott när ni kommer så långt.

Trötter

Hejsan. Just nu är jag bara sådär allmänt trött, vilket jag nästan är hela dagarna. Jag är verkligen så himla trött, visste inte ens att man kunde vara det, i så lång utsträckning.

Jag var hos doktorn förra måndagen, för att kolla om allt stod rätt till. Alla värden är super och jag är frisk, så tröttheten beror verkligen på graviditeten… Jag ville nästan hoppas på att få något, som kan göra mig pigg igen, men det är bara att hålla ut några månader till.

För att sammanfatta denna graviditet, overkligt trött och ryggont. Annars är allt super, om inte det är nog haha. Så länge lillen mår bra, så är jag nöjd.

Veckan har varit fullspäckad, julfest med SG ( jims jobb), mitt jobb och Dagis. Nästa vecka väntar julfest på eftermiddagen med Nellies förskola, det är alltid spännande.

Julfesten med Jims jobb var som vanligt väldigt mysig och trevlig, då alla samlas, både vuxna och barn. Det började med ridning, vilket Nellie aldrig förr uppskattat men nu ville hon inte ens av hästryggen. Hon satt och log stolt, under hela ridningen och ville bara fortsätta. Nellie bad även mig och Jim att inte följa med, så detta var verkligen något nytt, eftersom hon förr varit ganska rädd för hästar.

Jag blir väldigt glad och stolt i kroppen när hon tar egna initiativ, för jag hade aldrig i hela mitt liv, tvingat henne till något som skrämmer henne. Hästar är så stora och fina djur och jag skulle ljuga om jag sa, att jag inte har väldigt stor respekt för dem. Jag är ganska rädd själv faktiskt. Annars flyter dagarna på och vi är alla glada.

Vi hörs!

10.12.2018

Nu ligger jag i ett varmt och skönt bad, välbehövligt kan jag väl säga. Jag har under denna graviditet, fått smärtor tidigt i ryggen, vilket jag inte hade i förra. Man ska dock inte jämföra, men ändå är jag ganska bra på att göra det. Men illamåendet under förra graviditeten höll på ca 14 veckor, medan jag mådde dåligt ca 4 i denna. Så man får se det positivt, man kan ju inte få det allt för lätt, haha.

Allt ser än så länge bra ut och jag håller tummarna på att pojken kommer må bra där inne, tills han kommer ut och givetvis efter. Jag är så lycklig och har ständigt ett rus i kroppen som känns varm, en känsla som jag inte riktigt känt så intensivt förr. Lycklig har jag givetvis varit mestadels i mitt liv, så tolka det inte fel, haha. MEN, nu vet jag vad jag vill, hur jag vill ha det och känner att allt, känns precis som det ska. Enkelt och ett stabilt liv!

Nellie sover gott och vi vuxna ska hålla kväll med en bra film, efter mitt bad.

Vi hörs!

8.12.2018

Godmorgon. Det är lördag och hela familjen är lediga fram till måndag. Jim har inte ens någon form av träning, sist vi var lediga ihop var i somras. Så det känns otroligt skönt att få spendera tiden tillsammans, det finns ingen mer värdefull tid än sin egen familj.

Jag sa förra vintern att jag skulle börja blogga igen, men det gick inte så bra istället blev det ingenting efter det inlägget. Men nu ska jag verkligen försöka, då jag fått upp ögonen för det igen.

Tiden springer iväg och jag trivs mer än någonsin med mitt liv, jag är otroligt nöjd och glad över det jag har och är även väldigt tacksam.

Jag har i över ett år jobbat på ett medicinföretag som jag trivs väldigt bra med, därav lärt mig mycket mer tyska och lärt känna väldigt många bra människor. Jag har mycket vänner i Tyskland som jag säkerligen kommer försöka hålla kontakten med resten av mitt liv, detta har ju trots allt blivit mitt andra hem.

Nellie är stor tjej nu och fyllde fyra!!! 29 november, där vi firade med badland och massa paketer.

Även tomtenissen flyttade in 1 december, då det är så tätt i samband med hennes födelsedag och öven då har hon fått en julkalender som jag själv gjort. Jag har alltså köpt 24 småpaketet som uppskattas väldigt mycket, dock tror hon dem är från nissen.

Även Jim fick en egen julkalender av mig med 24 saker, det blir egentligen inte billigt i längden, när man handlar massa ”småsaker” men jag älskar överraska och ge. Pengar är inte allt..

MEN nu till den största lyckan av allt!

Vi ska bli föräldrar IGEN, det är så sjukt overklig känsla och jag kan inte förstå det. Vi ska få en POJKE! Jag började faktiskt gråta av lycka när jag fick reda på det. Nellie kommer bli världens bästa storasyster till sin lillebror. Vi 3 ska äntligen bli fyra ❤️

Vi hörs av snart, kram / Magda

Bild tagen från när jag lämnade Nellie på dagis igår.