Tråkigt 

Det här med sjukt barn är inte alls kul… Som tur är, är det ingen influensa (peppar, peppar) Hon har iallafall sovit helt ok inatt. Dock sovit bort halva dagen ändå, fast det är bara bra, så kryar hon på sig snabbare. Det är förkylning, hosta och feber som spökar. Bara febern försvinner och hostan blir bättre, så kan hon gå till dagis igen. Det blev iallafall en lång promenad för mig, riktigt skönt med frisk luft eftersom jag själv är lite förkyld och slö. Så nu ska vi bara krya på oss, speciellt lillan. Jag bombar henne med vitaminer, fast det gör jag alltid annars, men det går så många småttingar med snuviga näsor så det är svårt att undvika virus. Tur man får lämna dem lite snuviga, annars hade nog förskolorna inte haft några barn under vinterhalvåret, haha. Snart vaknar hon förhoppningsvis och med lite aptit, för det bjuds på spagetti och köttfärssås. 

Ha en bra dag allesamman! 

  

    
   
  
  

Saknar pappa 

Ja vad ska man säga! Nellie saknar sin pappa väldigt mycket och det märks. Hon gråter inte eller så, men säger ofta pappa, både på dagis och hemma. Hon vill ha sin roliga pappa hemma. Men han ska bara vara borta 3 dagar till, då lär hon klistra sig fast på sin favorit.

Nu är det kul att lämna henne på dagis, hon ger mig en puss och vinkar av mig, sen springer hon iväg och leker. Det känns så skönt att det är på det viset, att man lämnar henne glad och lika glad när hon hämtas. 

Idag fick vi hem ett grymt stort paket/låda på posten med massa adidas kläder till Nellie, Jim och lite till mig. Det känns nästan som julafton och det roligaste är att se det som kommit till Nellie. Av den stora lådan fick jag idén att göra ett hus, så det gjorde jag. Blev ju inget vackert men Nellie tyckte det var jättekul att sitta där, titta ut, springa in/ut osv. Återbruka heter det, hehe. Hade jag haft dekorationer, målarfärg och annat skoj, så hade jag pimpat upp den. 

Snäckan sover och jag ska göra något jag älskar, kolla film och äta!! 

Ha en fin kväll. 

 
  
 
  

Övertrött

Tror Nellie blev hyfsat övertrött denna kväll, somnade inte förrän efter 20!! Fastän hon varit vaken sen ett, haft gympa, varit ute och sprungit en massa. När hon är övertrött blir hon speedad och glad på ett konstigt sätt. Hon ska busa extra, börjar slå på saker, blir nästan lite för ”bråkig” och gör sånt hon inte gör annars. Men hon somnade gott i min famn till slut. 

När jag hämtade henne på dagis idag, så lös hon som vanligt upp och jag får höra hur dagen varit. Nellie är lite som en ”mamma” för barnen. Hon ska ta bort nappen, ge dem vatten och när de gråter ger hon nappen till dem igen osv. Hon försöker vara så snäll och är även duktig på att plocka undan efter sig. Hon lägger alltid tillbaka sakerna hon tagit fram. 

En annan pojke på dagiset hade lekt med djuren och missat lägga ner ett djur i lådan, då gick Nellie fram, pustade och plocka undan efter honom. Haha! Hon är likadan hemma. Fast detta är bara en period och jag önska att det kunde vara så föralltid. 

Hon är iallafall i en väldigt rolig ålder och ger mig så många skratt!  

Ha en fin kväll 

 

Snapchat var kul tyckte hon och skrattade med.

  Mata hästarna med morötter
  
Nellie tar hand om sin bebis. Hon brukar slänga upp den på axeln, lägger huvuden på den och säger ”mmm” Det betyder mys. 

Godkväll

Melodifestivalen är sådär kul, men jag tittar på det eftersom jag ser det varje år. Det känns nästan som att man är tvungen, annars missar man något i sitt liv. Jag hejar inte på någon speciell ännu, för jag har inte börjat bry mig så mycket. Fast ok, jag tycker ändå låten ”bada nakna” är lite festlig, fast texten är inte något att hurra för precis.  Den bästa på senare år är nog Loreen med låten Euphoria, hon var ju riktigt bra och vann stort. Då satt jag och heja som bara den! Utöver Euphoria, så älskar jag alla andra gamla låtar, som kom på den tiden då jag inte fanns. Konstigt nog, så är man uppvuxen med låtar som kom innan man föddes och ändå tycker man de är så otroligt bra. 

Nellie sover gott, somnade ca 18.30 vilket har blivit så den senaste tiden. Hon blir väldigt trött redan vid 17-17.30 och då måste man underhålla henne, så hon inte somnar alldeles för tidigt. Hon hade kunnat sova en gång till vid 16, men då hade hon INTE somnat förrän 21-22. Jag tycker det är alldeles för sent och fritiden man har på kvällarna försvinner. Tråkigt enligt mig!!  Sen att andra gör på sitt sätt, de är deras val. Man gör vad man själv tycker känns bäst. 

Får höra mycket av Jim, vad pedagogerna säger. De hade berättat att Nellie är en väldigt viljestark tjej. Hon vet vad hon vill och är hon hungrig, så ska hon ha mat direkt. De har alltid frukost 9.15, men inte sen Nellie kom. Nellie vet exakt var hon har sina saker. Hon klättrar upp på bänken, tar sin ryggsäck med frukosten i, sätter sig på sin plats och börjar packa upp allt, Ca 40 min tidigare. Ja, då vill ju alla andra barnen också äta, så sångstunden får de ibland ta efter. Jag grät av skratt när jag fick höra det!! Men jotack, jag vet att hon är en bestämd och pratglad liten tjej. Fast hon är så sjukt jäkla rolig (förutom när hon trotsar och gnäller) och underbar på alla sätt och vis.

Från det ena till det andra…Snacka om att bara blanda ihop allt i ett, haha! 

Ännu en snabb vecka har runnit iväg och jag funderar fortfarande kring utbildningar. Det är svårare än vad jag förväntade mig och jag läser på en massa om olika yrken. Jag läser ju inte på själva yrket, utan jag ser hur statistiken ligger till,  när det gäller tillgänglighet för erbete inom 1,5 och 10 års framtid (så långt de har kunnat komma fram till) En del utbildningar ser ju riktigt lovande ut, både när det gäller arbete i framtiden och ekonomiskt.  Sen måste man också ha motivationen där. Jag tror på att man klarar det mesta, bara man ger sin f*n på det. 

Snart ska det sovas, godnatt! 
   
Ute i skogen, leker och kollar vildsvin. 

 
Nöjd och trött efter gympan

  
Påväg till dagis med sin stora ryggsäck

Kärlek

Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar detta barn, mitt barn! Hon är så duktig och lär sig saker så snabbt. Det är så kul när man får höra vad hon gjort under morgonen/förmiddagen på dagis, när jag väl hämtar henne och det är trevligt att sitta kvar en stund och prata med alla. Det känns så jäkla bra, att hon trivs och har det bra med pedagogerna. 

   
    

   
Hon är så himla rolig! 

  

Klart

Då var Nellies bok som jag fixat ihop, klar till Dagis. Nu kan hon visa upp sina kusiner, familj, vänner, djur osv och sin favorit katt, Frans. 

  
  
Första sidan 

Jobb

Hej alla! Tredje dagen jag jobbar nu och det känns bra. Jag har fått lära mig kassan, så jag kan sitta där framöver. Det är kul att se hur många olika människor man träffar, idag har där varit Danskar, Tyskar, Svenskar, Finnar och även någon från Polen. Många köper mycket alkohol därifrån och då måste jag se deras identitet   (Så de inte är ifrån eller skrivna i Tyskland, eller åtminstone så måste de ha en adress i Skandinavien) Har inte riktigt förstått det. Jag använder mig bara av Engelskan, men om jag märker att det är en Svensk eller Polsk så pratar jag det istället. 

Till ett helt annat ämne, så har Nellie börjat gympa. Ja, ni läser rätt, GYMPA! Det är gympa från 1-6 åringar och där är massa hinder/klätter banor mm, fotbollar, handbollar osv. Sen har de alltid välkomstsång i början och avskedsång/dans i slutet. Nellie är yngst men tycker det är riktgt kul, springer runt som bara den, klättrar överallt och hoppar/leker med de andra. Hon har fått lite attityd sen hon började dagis och har börjar säga ifrån när andra barn stör henne, genom att putta väckt dem. Förr grät hon och nu visar hon att det inte är ok, kan bli lite väl ibland. Hon stampade en annan flicka på foten, för att flickan tog för lång tid på sig upp för en planka. Ja, barn är barn. 

Dagis går bara bättre och hon trivs jättebra där också. 

Nu blir det tv och mat. Ha en god kväll!