Dagis

Jag vet att det heter förskola, men jag säger dagis och kommer alltid att säga så.

Det gick ännu bättre för Nellie imorse och hon var utan oss i 40 min. Idag fick hon även tvätta händerna och äta frukost med alla barnen, utan oss. Blev gnäll mellanåt, men inte massa gråt. Det tyder bara på att det går fram, sen att hon kommer ha sämre dagar ibland, är en annan sak. Vem har inte en dålig dag någongång? Omänskligt om man inte skulle ha det. 

Det är väldigt utdraget när det gäller inskolning i Tyskland. Jag hade gärna stannat längre tid på dagiset. Jag blev lite förvånad när jag fick höra att det kunde ta upp till 8 veckor innan barnen började. Men nu förstår jag varför, när man ska hålla på med en timme en hel vecka, för att sedan öka sakta. Det funkar ju, men jag hoppas inte jag ska behöva vara där i 6 1/2 vecka till. 

Nu ska jag heja på Sverige! 

  
Kul att rita, det mesta hamnade på tröjan och ansiktet. Fast det blev borttvättat på dagis.

  
Galenpanna! Hon är så jäkla rolig. Hon tycker det är jättekul att lägga klossar i tröjan, vilket resulterar till en väldigt utdragen sådan. 

  
 
En liten matbild fick också komma in. En superlyckad kalkon/spenat paj, som jag blev nöjd med. Det är så skoj att laga mat, vilket jag gör nästan varje dag, utom när det blir över. 

Ett svar till “”

Lämna en kommentar