fotobok

Om 3 dagar börjar jag att jobba och det ska bli skönt. Det har gått bra hela veckan för Nellie och hon har stannat från halv 8-12.30 sen i tisdags. 

Nellie har hittat sig en lekkompis, som är 2 månader äldre. De förstår ju inte varandra, så det ser roligt ut när de ”pratar”.

Idag hade de gett varandra klossar, som de lagt ner i en spann och det hade varit jättekul. Fröknarna hade bara kollat och skrattat, för tydligen hade de fört ett intensivt samtal med varandra. Typ blabla, dada, dä, bu osv. Ja ni fattar, så som barn pratar innan de lär sig prata ordentligt. Så himla sött kan jag tycka. 

Nellie förstår nu en del Tyska och det är bra, språket har tydligen inte varit ett problem för henne. Jag trodde faktiskt det skulle vara det jobbigaste och kanske skrämma henne. Men icke, hon är så duktig och förstår ganska mycket redan. De säger att hon lär sig fort och är en smart flicka. Måste ha fått det efter sin mamma, hehe.. 

Idag skrev vi även ut massa bilder på familjemedlemmar och nära, som Nellie ska ha på sitt dagis. Vi ska nämligen göra en fotobok, så hon kan titta i den när hon känner för det och visa upp alla när hon väl lärt sig snacka. 

Nä nu ska jag unna mig lite gott och kolla film. Ha en trevlig kväll allesamman! 

   
Tror hon ville ha med lejonet hem. Rätt gulligt att hon faktiskt tror att det lever också. Vinkar till den och ger den massa kramar. 

 
Lite bilintresserad är hon också och säger brumbrum, när hon ser en bil eller leker med det. 

 

Stolt

Det är nu andra dagen Nellie är helt ensam på dagiset. Idag gnällde hon till lite snabbt när jag sa att jag skulle gå, men slutade nästan direkt, vände snabbt och gick till sin favorit pedagog. 

Jag och hennes fröken håller såklart kontakt på mobilen. Så hon ringer oftast en gång under dagen och berättar hur morgonen gått, sen hämtar jag henne halv ett. Idag sov hon hela TRE timmar, så middagen blev lite senare. Det som gör mig så stolt, är att hon faktiskt äter allt hon blir serverad och sitter ca 40 min själv på en stol med gaffel i handen. Här hemma har hon aldrig velat sitta i stolen, eller jo kanske sådär MAX 10 min och nekat mycket, så ja det är en jäkla överraskning för mig. 

Jag kan ju inte ljuga om att hon ändå har blivit bättre med ätandet hemma också. Hon trivs iallafall och nu är inskolning klart. Det gick snabbt för henne och jag kan  börja jobba på måndag utan oro. Tror alla föräldrar tycker det är jobbigt att lämna väck sitt barn första gångerna? Det gör jag iallafall, men nu känns det tryggt. Alla är så snälla och tar väl hand om henne, vilket jag tror eftersom hon inte velat gå hem och blivit lack när jag fångat henne. Sen blir det massa slängpussar och vinkningar när vi väl går. 

Senare idag ska vi iväg till byns skola, för massa lek. Typ som öppna förskolan! 

Ha en bra dag allesammans. 

   
   
Hon har världens största smile vid matbordet när jag hämtar henne.

  
Superglad över sina nya skor hon fick av pappa. Hon ville gärna gå med dem inomhus. 

Hemma

Jaha, då fick jag gå hem innan tio idag och Nellie somnade fint på dagis vid halv, utan mig. De har gått bra idag, fast hon var väldigt trött. Så nu på en timmes tid har jag hunnit med massa, riktigt skönt faktiskt. Har plockat undan tvätten, diskat, våttorkat golven och nu tänkte jag ställa mig en stund på crosstrainern här hemma. 

Jag tror Nellie är redo för dagis själv till nästa vecka och då börjar även jag att jobba. Ska följa med hela denna veckan ut också, fast stanna kortare stund och förhoppningsvis så blir det bra till nästa vecka. Annars får Jim följa med henne, vilket ändå passar fint med hans schema eftersom han inte börjar förrän halv 5 på eftermiddagen. Vi får se helt enkelt och hoppas på det bästa.

Ha en bra dag! 

 

Härligt

Äntligen är helgen över och en ny vecka är på gång, IGEN. Jag tycker helgerna är lite långtråkiga,  just för att jag tycker det är kul med inskolning, plus  att söndagarna är trista. Allt är tyvärr stängt på söndagar och gymet öppnar inte förren 11. Jag hinner typ tappa motivationen, om jag bara ska vänta in tiden för att åka iväg och träna.

Vardagen är rolig, eftersom jag är med Nellie på dagis under morgonen. Sen åker vi hem och leker massa sista 30 min innan Nellie somnar. Hon brukar sova 2 timmar mellan 11 och 13, sen kommer Jim hem och jag åker iväg till gymet. Ja, jag sa att jag tappat motivationen att åka dit efter 11, men det var inte riktigt så jag menade. Det jag menar är att gymet kunde öppnat 8 på helgerna också. Jag stör mig lite på det. 

Ligger även nu i sängen och tänker lite på hur lyxigt man egentligen har det, när familjen finns på nära håll. Nu när vi var i Sverige i nästan en månad, så kunde man bara sticka iväg snabbt och träna, eller gå till en kompis på kvällen. Kolla bio, eller bara ta en promenad tillsammans. Sen kommer man tillbaka och inser att man är så bunden, det är inte den lyxen om man säger så. Som jag uppskattat tiden när jag va i Sverige och all den tid Nellie fått från andra. 

Nu ska jag sova! 

Godnatt

  
Blåsa massa bubblor och leka med lego är väldigt skoj. 

  
 

Dagis

Jag vet att det heter förskola, men jag säger dagis och kommer alltid att säga så.

Det gick ännu bättre för Nellie imorse och hon var utan oss i 40 min. Idag fick hon även tvätta händerna och äta frukost med alla barnen, utan oss. Blev gnäll mellanåt, men inte massa gråt. Det tyder bara på att det går fram, sen att hon kommer ha sämre dagar ibland, är en annan sak. Vem har inte en dålig dag någongång? Omänskligt om man inte skulle ha det. 

Det är väldigt utdraget när det gäller inskolning i Tyskland. Jag hade gärna stannat längre tid på dagiset. Jag blev lite förvånad när jag fick höra att det kunde ta upp till 8 veckor innan barnen började. Men nu förstår jag varför, när man ska hålla på med en timme en hel vecka, för att sedan öka sakta. Det funkar ju, men jag hoppas inte jag ska behöva vara där i 6 1/2 vecka till. 

Nu ska jag heja på Sverige! 

  
Kul att rita, det mesta hamnade på tröjan och ansiktet. Fast det blev borttvättat på dagis.

  
Galenpanna! Hon är så jäkla rolig. Hon tycker det är jättekul att lägga klossar i tröjan, vilket resulterar till en väldigt utdragen sådan. 

  
 
En liten matbild fick också komma in. En superlyckad kalkon/spenat paj, som jag blev nöjd med. Det är så skoj att laga mat, vilket jag gör nästan varje dag, utom när det blir över. 

Funderingar

Min blogg kretsar mest runt Nellie, vilket inte är så konstigt. Men nu har jag lite funderingar kring mitt liv också, som jag hade tänkt att få ur mig just nu. Jag börjar jobba den 1 feb, vilket ska bli grymt. Skönt att ha annat i tankarna och komma ut bland fler människor.
 Jag ska jobba på scandinavian-park (välkomna dit en dag) där de flesta kommer från Danmark, Norge, Sverige osv för att handla. 

MEN! Jag är så sugen på att utbilda mig till något mer och avancerat. Jag är så otroligt nyfiken på människokroppen, hälsa och allt vad det innebär, så jag har funderat mycket på sjuksköterska. Men problemet är, att det känns  som att jag inte hade klarat av det eftersom det är så mycket blod och sjuka människor, såklart. Man måste vara stark för sånt, vilket jag inte är och hade säkert gråtit tillsammans med patienterna. Så jag hade nog bara skrämt dem… Jag undrar om man egentligen vänjer sig, hmm. 

Det andra jag tänker på, är att utbilda mig till hudterapeut. Jag har läst mycket om det och det är en väldigt stor utsträckning, med både teoretiska och praktiska ämnen. Jag vill helt enkelt utveckla mig mer och utbilda mig till något som kan ge mig en säkrare framtid. Det där med jobb är inte alls enkelt och i dagens läge behöver man i princip utbilda sig för att få något fast, om ens det. 

Nu blickar jag fram till det som komma skall, sen tar jag allt smått och funderar vidare kring detta. 

Ha en fin dag! 

  
Hon älskar alla djur och att mata hästarna med morötter är kul. 

Lördag

En hel vecka har sprungit förbi och det har gått bra för Nellie, det tyckte iallafall pedagogerna. Vi skulle som sagt gå ifrån 15 min och det resulterade till en väldigt ledsen Nellie. Med oss har det varit väldigt kul, tycker hon, lekt mycket med de andra barnen och sin favorit pedagog.
 Men när vi väl skulle vinka av henne och berättade att vi snart kommer tillbaka, då brast det. Hemskt att bara gå ifrån  och givetvis hemskt att höra gråtet från ett annat rum. Man vill bara springa in och krama henne, men så hade det aldrig funkat. Ca 5 min senare, var det helt tyst och 5 min efter det, massa gråt igen. Då fick vi gå tillbaka! Nellie rusade fram till mig, mös som tusan,kramades och pussade mig i massor. Det tog kort stund att trösta henne och så var hon på banan igen . Då började hon springa runt, vinka till alla, leka och säga BU (hon skrämmer dem) 

Andra dagen gick bättre, då grät hon ca 3 min ( japp, jag tar tiden) haha… Sen var det tyst resten av tiden. Istället hade hon suttit hos sin favorit pedagog, sen sprungit runt och lekt lite och tillbaka igen för att sitta där. Givetsvis strålade hon när vi kom tillbaka.

Det jag tycker är bra, är att hon verkligen tycker om att vara där. Hon var varit jätteglad när vi kommit dit, när vi ska gå och under tiden vi suttit med. Det ska bara tränas att vara där utan oss också, heja Nellie. 

Snart blir det handboll och världens godaste hamburgare till det. Heja Sverige! 

   
   
 

Hon älskar att borsta sina två tänder, även ha med sig tandborsten. Duktig tjej! 

Godmorgon 

klockan är 7.30 och Nellie sover fortfarande, skönt nu när hon är frisk och sover hela nätter. Hon brukar sova ca 7-7 och väcka mig, men ibland överraskar hon och sover länge på morgonen. 

Idag blir det dag 3 på inskolningen och de två andra dagarna har gått över förväntan. Nellie är väldigt nyfiken och vill gärna vara med, men hon springer fram till mig då och då. Jag sitter bara i ett hörn och hon får springa fritt, pedagogerna är också så snälla och bra. De tar kontakt med henne, leker och låter Nellie själv gå fram till dem. En av pedagogerna har blivit en favorit och hon är gärna nära henne. 

Imorgon ska jag lämna Nellie för första gången i ca 15 min och även längre, om det går bra. Där känns det som att det kommer bli svårt, för hon vill gärna ha mig omkring överallt. Men jag säger inget i förväg, vi får se helt enkelt. Jag berättar inom kort! 

Ha en fin dag allesamman

  

 Nalle puhs sagostund och lite fullkornsringar, innan läggdags.

  
Rulltrappor måste alltid  tetas när man är i affären, vad gör man inte för sitt barn? Dock svårt att få väck henne därifrån.

 

 
 

Till Tyskland igen 

De 3 senaste dagarna har bara varit tråkiga och med massa kräksjuka. Först fick Nellie det, efter det blev Jim utsatt, sedan även båda mina föräldrar. Jag trodde jag hade klarat mig, men nej.. Jag fick det natten till igår. Hemsk! Jag kände mig dock mycket bättre till kvällen och nu mår jag fint. 

Idag blir det hemfärd till Tyskland igen, efter 3 veckor i Sverige. Vi skulle egentligen åka förra veckan, men bestämde oss för att stanna en vecka till så Nellie börjar inskolningen på måndag istället. Håller tummarna att hon är friskt bara!!! Det ska bli så spännande och som min magkänsla säger, så kommer det att gå fort och bra. Min spralliga tjej älskar uppmärksamhet och blir lätt rastlös, så där kan hon få leka av sig rejält.

Nu ska jag dra mig upp från sängen och börja packa. 

Hejdå Sverige, ses till sommaren igen och förhoppningsvis varmt väder. 

Kram 

 

Busunge som hittat näsborrarna och tvunget ska pilla upp fingret.   
 
Äldsta kusinen 

   
Syran och jag på shoppingrunda

 
Farfar 

   
 
Farmor

   
 
    
Mormor