Äntligen

Nu är det bokat och klart! Den 7 Juli ska jag göra min efterlängtade tatuering. Jag ska göra en tatuering jag velat ha  i över 2 år, men inte kunnat eftersom jag varit gravid och ammat. Men äntligen, så ska en fin tatuering smycka min arm. Bilder kommer komma upp i bloggen efter att den läkt. 

Nu blir det fix, sedan Malmö.

Ha en fin dag. 

Fin helg

Helgen blev väldigt lyckad och bra. På midsommar var vi hos Jims bror och sambo, där det bjöds på god mat, efterrätt, sång och snaps. Väldigt trevligt som vanligt! På kvällen när vi kom hem, så tände vi på grillen och gjorde”nattamat” kan man väl säga och tog en drink. Lördagsmorgon åkte vi till vår stuga med familjen i abbekås. Jättefin stuga precis vid havet, med en stor gräsmatta. Perfekt till mina vilda syskonbarn som var med, även Nellie älskar att vara ute. Ja, jag också såklart! Vi fick njuta av vädret i två timmar iallafall, men sen började det att regna. Tråkigt, men det hindrade inte oss från att slå upp grillen, eller gå en lång promenad. Kvällen blev ändå fin, så det var ju skönt. Det var kul och jag kan tänka mig att åka dit igen, nära men ändå så långt bort. Snart ska jag fixa mig, för min mamma kommer hit och hämtar mig, så det blir en heldag i Malmö. Får försöka hålla fingrarna BORTA från bebiskläder, men det är så svårt. Handlade på mig en massa nya plagg, till Nellie igår och då menar jag väldigt mycket. Men det är inte lätt att motstå de söta ,små kläderna, ellerhur? 

Ha en fin dag alla! 

   
           

Veckan 

Sjukt vad tiden går fort, men så blir det när man har det roligt. Jim kom hem söndagkväll och vi har bara njutit av tillvaron. I tisdags var vi ensamma och kollade bio, supermyisgt! Jag kan verkligen rekommendera filmen vi såg, Jurassic park. Älskar spänningen och att den vara 2 timmar! Annars har vi varit på besök hos mina föräldrar, min syster, träffat Nellies kusiner, Lexi och Nea en del. Vi var även på 6 månaders fotografering igår och det gick bra, jag längtar tills bilderna kommer. De skulle komma om en veckas tid, så självklart lägger jag upp några här på bloggen. 

Annars bjuder helgen på massa skoj. Imorgon blir det lite party, med goda drinkar, god mat, dock tråkigt väder… och på lördag, har vi hyrt en stuga med mina föräldrar, plus syskonbarnen, Amelia och William. Vi ska dit lördag morgon och stannar till söndag eftermiddag, ska bli så skoj! Där fanns även stort bubbelbad som ska utnyttjas, när de små liven gått och lagt sig. Kommer bli full rulle denna helgen. 

I måndags skaffade jag mig ett träningskort på Friskis och Svettis, så jag kan hålla igång. Hade känts tradigt att gå en hel sommar utan träning. Tur det fanns sommarkort för ett bra pris, så jag är nöjd och kortet gäller till 30 augusti. 

Ha en fin dag! 

   
 

Kärlek

Två härliga, soliga och varma dagar har det varit nu och det har mestadels spenderats utomhus. Riktigt skönt är det och jag har passat på att sola, medan Nellie satt i sitt stora uv tält och lekte. Igår var vi hos syrran, alltid lika trevligt och där badade Nellie i deras pool. Ville inte ha henne i förlänge, eftersom jag hade glömt hennes uv våtdräkt och solen värmer på bra. Hon blev inte alls glad när jag tog upp henne, men det ändrades snabbt efter att fått leka med morfar, moster och barnen. Hon kröp runt på gräsmattan och det börjar gå fort fram, nu vill hon även resa sig upp och tar tag i allt för att försöka stå. Det går så himla fort och man måste ha mer koll för varje dag som går. Man tänker fortfarande ”min lilla bebis som bara kan ligga ner” men icke, här ska det pillas på allt. 

Det finns en sak, som jag inte alls förstår och det är att Nellie inte tycker om att åka vagn. Hon har alltid älskat det fram till ca 4 mån, sen ville hon gärna sitta upp. Ja, då tog vi kuddar för att hon skulle få halvsitta, jättenöjd blev hon och tyckte om det. Sen blev hon stabilare och klarade av att sitta, då byta vi till sittdel, där trivdes hon bra och jag kunde gå ut och gå. Efter 5 månader någongång började hon protestera och ville inte sitta i vagn längre. Då fick jag för mig att hon säkert vill sitta framlänges istället, eftersom hon ÄLSKAR att sitta i bärsele framåt. Vi kom hem till Jims föräldrar i söndags och på måndagen, skulle jag ut och gå med henne, sittandes framåt. Men nej, det ville hon inte, det var värre än att sitta mot mig. Hon är ju nyfiken och tycker om att se allt, därför tycker jag det är konstigt. I bärsele kan hon sitta hur länge som helst, därför tänker jag att hon kanske vill vara så nära mig som möjligt. Men det kan ju även bli lite jobbigt efter 1 1/2 timmes promenad i bärsele med henne. Om det är någon, som har något tips på vad man kan göra, eller har varit i samma sits, så berätta gärna. Kan tillägga att hon är väldigt klängig på mig just nu och vill vara nära. Det hade iallafall varit såååååå skönt, om hon börjat gilla sitta i vagnen igen, för jag älskar att vara ute och gå långa promenader. 

Utöver mina funderingar kring vagnen, så kommer äntligen Jim hem ikväll och har semester!! Ska bli så kul, att vara tillsammans och hitta på en massa med min lilla familj. Ah, jag är så jäkla glad. Älskar mitt liv med dem, ja självklart annars också. 

Ha en bra söndag alla! 

  

  
   

Kusinbesök

Idag var Nellie, jag och Jims mamma, på besök hos Nellies två andra kusiner. Jättetrevligt tyckte vi och Nellie trivdes mycket bra i deras sällskap. Hon är väldigt förtjust i den äldsta och ville vara med henne hela tiden. Även minstingen Lexi, var intressant såklart, de började pilla på varandras händer vid bordet och ”pratade” med varandra. Vi blev även bjudna på glass med färska jordgubbar, gott!! Nu sover min lilla flicka, så det blir en lång promenad i det fina vädret, synd bara det känns som vår fortfarande. KOM HIT SOMMARVÄRME!! 

Ha en fin kväll! 

   

 

Farbror Ted längst upp vänster och Githe med Natti ( Teds sambo) längst ner till höger. 👍

Glömsk 

Hej igen! Vi var på 6 månaders kontroll förra veckan, men det har jag helt glömt bort att berätta. Allt var iallafall bra och Nellie växer så det knakar. Hon är nu 68 cm lång och väger 8640. Hon har även smått börjat krypa lite och sätter sig från krypläge upp själv, så sitter gör hon också. Hon har även blivit väldigt mycket för mig och Jim och är helst bara hos oss, alltså blivit blygare eller så har hon separationsångest. Ajja något är det, för hon blir ledsen så fort man går eller inte syns och detta började för ca 3 dagar sedan. Så man ska gärna sitta med henne hela tiden. Hon är det bästa jag vet, min lilla glada tjej. Nu ska vi vara läääänge i Sverige, vilket är bra, för då får hon ” lära känna” alla igen. 

Det är inte lätt att vara så liten, om hon bara hade förstått att jag ALDRIG i hela mitt liv hade lämnat henne. Men nu är det som det är, med vår lilla mamma/pappa gris. Nu ska vi bara njuta av tiden, i fina Sverige tillsammans.

  

Tjoho

Då var man i Sverige igen och dagen började med bus hos kusinerna (systers barn), skoj tyckte Nellie och även jag.  Ikväll blir det bara lungt och lägga sig tidigt, eftersom det blev så sent igår.  Behöver lite mer sömn nu känner jag! 

Ha det fint! 

  

Färg

Just nu sitter jag hos frisören i Danmark, med färg i håret, så jag tänkte passa på att blogga lite. 

Jag kom faktiskt att tänka på en sak, som jag ville skriva ut och uppmärksamma de som är rädda för att er bebis ska få platt bakhuvud, eller till och med snett. Kan med stor text skriva MIMOS KUDDE! 

Jag skaffade mig först en lättare kudde som var från 0-4 månader. Men den köpte jag inte förräns Nellie var ca 3 månader. Nellie har verkligen vägrat att ligga på sidorna… Det gick ganska bra i början, men sen blev hon bara förbannad eftersom hon gärna ville ligga på rygg. Nellie sov väldigt mycket sina två första månader, vilken resulterade till att huvudet blev plattare baktill, vilket fick mig att tänka och ta reda på hur man kan åtgärda det på bästa sätt. Jag blev bara tipsad om att ha en vanlig kudde, men tyckte inte alls att det hjälpte, så jag sökte på nätet och hittade en kudde som jag redan nämt, 0-4 månader. Jag köpte den och det gav inga resultat direkt, sen införskaffade jag mig en annan som var från 5-18 månader, mimos kudde XXL. Den började jag använda, när hon var strax efter 4 månader och huvudet har blivit runare och fint på två månader. Inte förräns nu har hon börjar ligga på sidan och det är oftast EN sida hon ligger på , som också kan ge en ”sne” huvudform. Även där är mimos kudde bra eftersom det dämpar trycket och jämnar ut formen, hur de än väljer att ligga.  Jag är väldigt nöjd med köpet och det är värt vartenda krona, visst hade det varit skönare om hon velat skifta sida att sova på. Men i detta fallet är hon en envis liten bebis och vägrade att sova på någon av sidorna. Det finns även en till positiv sak med denna kudde och det är, att allt hår stannar kvar på huvudet. Så håret Nellie tappade baktill, är nu jämt utväxt igen. Nedan kan ni se skillnaden mellan 3 och 6 månader. 

   
   

Old style

I sommar ( eller ja, det är ju sommar) när det blir varmare, så kommer Nellie att inviga sin fantastiskt söta sommarhatt hon har fått av farmor. Testade den idag och jisses vad söt den var på. Det är så otroligt gulligt med gammalt och hon har även en äldre klänning, som hon ska ha i slutet av sommaren eftersom den är för stor ännu. Jag köpte även ett par skor till Nellie idag, som är enkla och mjuka, så hon kan ha något till sina nyinköpta shorts, istället för strumpor. 

Snart är det dax att bege sig till Sverige, PÅ SÖNDAG! Efter Nellies sista bad beger vi oss tillsammans, för att stanna ända till Juli. Jag har så mycket kul att se framemot denna sommaren. Det blir mest att umgås med våra familjer, Polen resa, träffa vänner, åka på tivoli, hänga på stranden,BRÖLLOP, grilla en massa och förhoppningsvis ha ensamtid med Jim och en massa mer. Jim och jag har inte gjort något själva sen Nellie föddes, så vi får se om någon är kapabel till att passa en aktiv bebis. Hehe!

Nu blir det nötter och slappa i soffan, ha det fint. 

   
   

Käka rån och titta lite tv, det är fint de!