Tiden går fort

Igår blev Nellie REDAN ett halvår! När jag fick henne tyckte jag det lät så lääääänge tills dess. Tänk så fort denna tiden har gått och tänk att det kommer gå ännu fortare till ett år. Jag kan inte förstå att hon snart ska krypa och börja gå om några månader. Allt går så fort, men tiden är otroligt rolig och det är kul när hon lär sig nya saker. 

Idag fick Nellie träffa farfar som är på besök i staden, vi passade på att ta en fika inne i stan.  Det blev bara en kort stund eftersom Jim behöver vila, innan matchen de ska spela ikväll. Men det var trevligt. 

Nu sover min tjej som dragit på sig en förkylning IGEN. Det bröt ut för två dagar sedan och hon var förkyld två veckor innan det också. Jättetråkigt och synd om henne!! Tycker hon blir förkyld lite då och då, och så vet man inte vad man ska göra, dessa dumma förkylningar… Men tur så är hon ändå glad, lite gnälligare eftersom hon är segare. 

Ha en bra eftermiddag! 

  
   

Ikea

Godmorgon alla. I förrgår vaknade vi upp  trötta eftersom Nellie helt plötsligt, av inga skäl, vaknade upp 4 gånger för att äta och även några gånger utöver det. Detta har inte hänt innan och hon gjorde likadant natten till igår. Jättekonstigt! MEN, natten till idag vaknade hon endast en gång vid 2, åt och sov till 7.15. Det behövdes kan jag väl säga och jag hoppas att sådant bara är tillfälligt. Även om det endast höll på så i två dagar, så trodde jag att hennes sovvanor var förstörda. Men jag märker att de snabbt kan ändras, så det är bara att vara beredd på att fler nätter framöver kan bli sämre.  

Men i förrgår tog vi ett beslut på morgonen att vi skulle åka till Ikea. Så då gjorde vi det, vi handlade inte alls mycket och det blev lite saker som behövdes till Nellie. Tex en matstol att ta med sig när man reser. Sen när vi åkte tillbaka, körde vi till citypark och där tog vi en stor god glass. Så gott!! Så dagen blev supermysig och Nellie var på glatt humör. 

Ha en bra dag! 

   
             

Jösses.

Då har har jag varit igång hela dagen med tvätt, träning, lång promenad och handling. Tiden går så jäkla fort och det är ENDAST två veckor kvar tills vi ska till Sverige. Ska som alltid bli såååå skoj, men det hade inte heller varit fel att stanna kvar i Tyskland lite till. Men det får bli till hösten istället, för då börjar jag att jobba och då blir det inte tid att ta sig till Sverige så mycket. Men det ska bli riktigt skönt att ÄNTLIGEN komma igång och kunna njuta av vardagarna ännu mer.  Man får hoppas på roliga besök istället! 

Snart ska Nellie sova, så jag tänkte passa på att kolla upp lite roliga aktiviteter inför sommaren och även spana in nya sommarkläder. 

Ha en mysig kväll alla! / en glad Nellie och mamma

  

Bad

Idag var hela familjen och badade, Nellie älskar det verkligen och tycker det är kul, att se de andra barnen springa runt. Vi var där i ca 1 1/2 timme sen kände jag och Jim oss sjukt trötta. Lyckligtvis har jag fått sömn från 1 till 3 och Jim sover fortfarande med Nellie. Hon var tydligen också väldigt trött efter badet eftersom hon redan somnade halv ett och sover ännu.  

Jag ska påbörja storstädning och matlagning  snart och sedan köra till gymet. Den senaste månaden har det verkligen hoppat med gymet och jag börjar känna mig lite ”degig” igen. Jag har varit i Sverige i nästan 3 veckor = inget gym alls, plus att vi haft besök två veckor, så det har inte heller blivit av alla dagar. Men nu ska jag bli mer strikt, för det går verkligen snabbt åt fel håll, när man inte sköter sig. Jag tycker även det är skoj att vara igång, så det är bara att köra på. 

Ha en bra kväll! 

   
 

Glad 

Två väldigt roliga veckor har jag haft, med fullspäckade dagar som bestått av massa statsbesök, fika, fest, besök och allmänt trevliga saker. Men nu är man tillbaka till det vanliga, vilket känns skönt och lungt just nu. Jag vill bara umgås med min lilla familj och ha det mysigt. Snart åker vi tillbaka till Sverige igen och då blir det en massa skoj igen. 
Idag ska Jim iväg på match medan jag och min prinsessa ska ha ensamtid, känns som det var längesen nu. Vi ska till badhuset och efter det handla lite mat på en dansk affär. Allt är tyvärr stängt i Tyskland på söndagar, så det är tur att det är nära till Danmark. 

Det är även en speciell dag eftersom det var 3 1/2 år sedan jag lärde känna Jim och 3 år sedan, vi blev tillsammans. Vi har hunnit med att resa ett par gånger, skaffat oss hus, fått det finaste någonsin, en liten bebis!! Han har blivit handbollsproffs i Tyskland, jag har även fått jobb som jag börjar 1 september. Allt har inte varit en dans på rosor alltid, vi har även hunnit med en del tjafs och varit oeniga om saker. MEN, det tillhör och jag älskar honom så otroligt mycket. Min familj är bäst och jag älskar hur mitt liv är!!

Ha en bra söndag alla! 

Lite bilder från veckan.

   
                         

Godmorgon 

Då vakna Nellie tidigare än vanligt, 4.45 och har legat och jollrat i 45 min nu. Har bara skrattat lite för mig själv, eftersom hennes ljud låter så roligt. Att hon ens orkar ligga kvar och prata på, det blir svårt för mig att sova då, men det är så himla mysigt att sen lägga över henne i sängen och krama/pussa på henne. Det är så sjukt att man kan skapa något så fint och värdefullt!  Jag älskar mitt liv med henne och ser framemot hennes utveckling, det är så roligt att följa. Vartenda liten ny detalj gör mig så stolt. Det går aldrig att skryta för mycket om sitt barn, självklart vill man visa/prata om det bästa man har. 

Utöver en tidig morgon, så ska vi till stan om några timmar. Min vän Josefine, hennes sambo och son är här, så vi ska kolla lite affärer, fika, äta något gott och bara ta det lungt. Jim är även ledig idag, så man kan ha en heldag utanför hemmet. 

Annars blir dagarna lugna, förutom fredag. Jag och Josefine tänkte gå ut i stan och ta några drinkar, även gå ut på något roligt ställe, så man kan dansa av sig lite. Njuta fullt ut, av att bara tänka på sig själv helt enkelt. Kommer bli bra!! 

Ha en bra dag. 

  
 

Skoj

Det är alltid lika kul med besök och nu har vi våra vänner, Oliver (Nellies gudfar) och Julius här. De kom hit onsdag kväll och stannar till måndag morgon, för även då får vi vårt andra besök. Josefine, Caj och deras son Theo kommer hit måndag eftermiddag och stannar tills på söndag. Veckan har varit bra och Nellie trivs verkligen med både oliver och Julius. Hon log och busade med dem från första dagen, även de verkar ha roligt med vårt busfrö. Jag har ju sagt att hon blir blyg eller rädd för nys ansikten, men tydligen inte alla. Det gäller att avvakta tills hon själv får chansen att få komma fram, funkar faktiskt bra. Lillan har varit med killarna nästan hela tiden, så jag har mest hängt på och även gjort mitt. Igår var vi på macedonia och åt, personalen tog sig äran att passa Nellie, så alla fick äta sin mat i lugn. Det gick bra, men dumt nog hade jag GLÖMT ta med en flaska! Maten och allt var med förutom den jädrans flaskan. Nellie blev hungrig och var trött, så Jim sprang snabbt iväg och handla en ny. Tur affären hade öppet då, annars hade vi fått vända hem. Sen gick vi bort till Beach club, tog en drink och hade allmänt trevligt i solen.  

Har nyss nattat Nellie, hon somna ovanligt sent ikväll. Hon hade väl överskottsenergi och ville inte helt enkelt, kan väl säga att hon var på riktigt glatt och busigt humör. Jag ställde henne upp i sin spjälsäng, askul tyckte hon det var, hon skulle då på sin speldosa med djur och riva ner den. Askul det också tyckte hon. Sen gick vi ner till vardagsrummet, för mina armar dog lite efter att hon skulle stå upp och hoppa i sängen hela tiden. Istället skulle hon stå vid soffkanten och hoppa där, superkul det också. Dock höll jag henne bara så hon inte ramla, underlätta en del. Hon borde heta Nellie ”busfrö”Gottfrisson, det hade passat henne perfekt. Nu sover hon gott iallafall och jag ska titta tv.

Ha en fin kväll!

   
       

  
  

Sverige

Då var man i Sverige över helgen, men det blev bara att sitta inomhus eftersom Nellie blev förkyld med hosta. Kanske en orsak till att jag inte skulle till Hamburg för hennes förlylning blomstrade upp på lördagen. Det var trevligt ändå, var ju på besök hos syrran i fredags, sen umgicks vi med mina föräldrar hela helgen och kollade matcherna där, när flensburg spelade. Sjukt pirriga matcher, men så himla bra. Älskar när det är sån spänning och de tog sig ändra fram till pokalen. Så glad man blir! 

I måndags var det så varmt och skönt ute i Tyskland, så jag satt ENDAST i bikini och Nellie bredvid med sin nya solkeps/mössa 50+uv och paraply. Man måste vara extra försiktig med sin lilla bebis. Det var härligt och Nellie trivdes fint utomhus, lekte med sina saker och åt majskrok. Jim klippte gräset och efter att Nellie somnat hjälpte jag till att rensa. Det blev en hel utedag på terassen, hoppas det snart kommer fler sånna varma dagar. 

Idag tog Jim med sig Nellie själv till doktorn, så jag har sovit längre och även ätit frukost själv. Skönt ja, men det  känns så tomt just nu och jag längtar tills de kommer hem. Hon är så glad för Jim och det strålar om henne när hon ser honom. Trodde bebisar blev ”mammiga” men Nellie  är nog en liten pappagris. Vill vara hos honom hela tiden. 

Vi alla tre låg och busade i soffan igår, jag var bredvid och Jim stod upp. Jim skulle bara bort och hämta en sak och Nellie försökte verkligen resa sig upp för att titta efter honom , hon gör typ en halv situps, för längre kommer hon inte, haha! Sen när han försvann så böjde hon läppen och var påväg att gråta. Hallå? Jag låg ju bredvid. Nänä, jag har bara lekt med henne konstant, varit med henne 24/7, men ändå är det pappa som gäller. Aja, hon tycker väl jag har blivit lite tråkig att titta på. Tur hon vill mysa med mig när hon är trött iallafall. 

Nu ska jag ? Vet inte vad jag ska göra? Huset är ju städat, har ingen tvätt, gräset klippt. Har inga sysslor och jag är pigg. Väntar nog tills de anländer så vi kan ut och gå tillsammans, slängde slänger jag mig i soffan. 

Ha det fint! 

    

  

  

Typiskt

Oj, längesen jag skrev sist! Har inte alls haft lust till att blogga och dagarna springer så jäkla fort iväg. Allt står fint till och jag är just nu tillbaka i Tyskland, kom hit i tisdags. De två veckor jag hade i Sverige, har varit så himla roliga och jag längtar redan tillbaka. Förra veckan hann vi med massa besök, buslandet, badhuset. Jag var även ute och roade mig, medan mormor och morfar passade Nellie. Det var så skoj! 

 Jag funderar faktiskt på att åka till Sverige idag igen, eftersom det strulat med final 4. Skulle nämligen till Hamburg imorgon, sova över till söndag och se flensburg spela. Men nu blev det inte längre av, eftersom jag fick reda på i sista skedet att ingen kunde. Så jäkla tradigt, för jag hade verkligen sett framemot det nu i över 1 månad. Får istället hålla tummarna att de går vidare till nästa år också.

Man hade säkert kunna fixa en annan till passning snabbt, men det funkar inte, för Nellie har blivit så himla blyg för okända ansikte och vill gärna ha mig eller Jim nära, när det är någon ny. Så det hade nog bara blivit en ledsen Nellie. 

Jag får väl börja packa och bege mig till Sverige, inte så kul att sitta här själv till måndag när alla tjejerna är i Hamburg.  Får ut och roa mig imorgon istället, fast i Sverige och se matcherna på tv. 

Utöver lite besvikelse, så är allt bra med Nellie och hon ålar sig baklänges. Tror hon börjar krypa eller åla sig fram om någon månad. Hon har även blivit mer tålig och klarat av att ligga ensam länge, så jag får även saker gjort. Dessa tre dagar i Tyskanf har vi ägnat på gymet och i stan. Hon älskar när det händer saker. Att sitta i bärsele och titta ut är nog något av det roligaste hon vet, haha. 

Nu lägger jag ut en mass bilder från Sverige. 

Ha det fint! 

                   Sushi i flensburg. Så spännande!!