Gäsp!

Är Nellie inne i en ny fas igen? Eller kanske är det tänder på gång? Eller är det bara något tillfälligt? Hm, inte lönt att tänka på det för man blir ju bara knäpp haha. Nä, men i natt för FÖRSTA gången vaknar Nellie pigg först 00.00 sen 03 och slutligen 5 och somnar om till 6.20. Så för mig kom det som en chock. Vad hände där? Hon har alltid somnat fint, sovit bra/hela nätter (bortsett från matning) och allt har funkat. 

Denna natten fick jag knappt sova, men självklart när man gick upp, lekt lite med henne så blev hon trött, somna halv åtta och sover ännu och klockan är 9.30. Aja, det är väl sånt man får räkna med. 

Nu ska jag vila lite till och sen få i mig lite att äta. Sen bär det av till min syster och syskonbarnen, ska bli kul som alltid.

Ha en fin dag! 

 Älskar min lilla prinsessa mest 🌸 

Sverige 

Jag älskar att spendera min tid i Sverige och dagarna har bara sprungit iväg. Det har blivit intensivt med massa besök, fika, stadsrundor m.m, men det är så otroligt skoj. 

Lägger denna gången upp en massa bilder på dagarna som gått, istället för text. 

Ha en fin kväll!

   
               

Spontant

Då blev det en resa till Sverige igår och det är alltid lika kul att vara här. Bilresan gick bra i början,hon var pigg, lekte lite i bilen och somnade sedan. Då tänkte jag att hon säkert kommer att sova länge i bilen, precis som förr ( ok, kanske inte så länge som förr, för då sov hon alltid hela vägen fram och tillbaka) Men nej, efter cirka 40 min vaknar hon upp, fast satt ändå kvar lugnt i nästan 1 timme, perfekt! Hon började bli lite gnällig, så vi stannade upp och gick en promenad i en skog, i Danmark. Vi gick ca 40 min, men ändå somnade hon inte i bilen efter all frisk luft och bus. Men hon var iallafall på gott humör i bilbarnstolen, så vi körde vidare. Det är nämligen så att Nellie inte är så förtjust att sitta pigg i bilen annars, så jag är imponerad. MEN, när vi nästan var vid Öresundsbron, då började kraftigt gnäll och då kunde jag självklart inte stanna, tyvärr.. Jag tänkte stanna precis efter bron, men då hade hon såklart somnat, så vi körde vidare. Resan gick bra, dock hade jag ont i öronen nästan sista biten hem. 

Nellie har annars  hunnit träffa en del av släkten och hon trivs bra. Igår kom kusinerna med moster och hennes sambo, snacka om underhållning. Hon var så road, skratta, sprattla och tyckte det var så kul med allt stimm. Vi bor hos mina föräldrar nu och hon får så mycket uppmärksamhet. Det händer något hela tiden ju, mamma ( jag) är inte lika intressant längre. 

Imorse överraskade Nellie och jag hennes farmor och farfar, de blev lite förvånade att vi dök upp helt plötsligt och så glada att få se Nellie. Farmor tog upp henne direkt i famnen och farfar satt med henne ute i solen. Även där märkte man att hon trivdes super. 

Snart hopppas vi att hon får träffa sina andra kusiner och respektive.

Imorgon ska vi ner till Josefine och Theo, mysa, gå ut och gå med vagnarna och bara vara. 

Godnatt 

     

JA!

Nu har jag äntligen fått nya kläder/skor från adidas och känner mig ännu mer taggad till träning. Jag älskar träningskläder och det är kul att variera. Det är alltid lika spännande när Jim överraskar, han tycker även om att jag är igång med träning, eftersom det är ett intresse för honom och har blivit det för mig med.  Hmm, kanske därför han beställer så mycket till mig, för att maxa motivationen ett snäpp? Så nu är vi ett team, eller inte.. Han tränar för sig, jag för mig och Nellie inne hos barnpassaren. Kanske dax att beställa träningskläder till Nellie också, hon hänger ju med mamma på gymet några gånger i veckan, haha. 

Nä, nu är jag supertrött. Godnatt!

  

Jisses 

Jag kan börja med att säga att jag INTE är morgonpigg! Eller? Fast tidig morgon för mig är 8.00 och då är det lagom att stiga upp, tycker jag. Synd bara att Nellie alltid vill upp runt 6, 7 ibland när jag har tur. Måste bebisar vara så morgonpigga? Turen är ju att hon somnar 19.30-20 varje kväll och sover gott. Då kan man ju hålla kväll, men kvällen springer iväg så himla fort och då är man halvt död på morgonen. Jag gillar att sitta uppe fram till 23-24, vilken man inte ska när man har svårt att gå upp.

Fast det har jag ändå, fastän om jag hade lagt mig 21 men självklar är man piggare under dagen. Får bli bättre att lägga mig tidigare… Tur Jim är morgonpigg och kan ta henne, så jag får sova någon timme extra. Det är guld!!

J

ust nu står jag på crosstrainer och skriver, fy tusan vad lång tid detta inlägget har tagit. Aja, var bara tvungen att uttrycka mina käslor för tidiga morgnar.. hahaa 

Ha det fint! 

   ❤️🐕

Doktor

Då var vi på 4 månaders kontrollen idag och allt såg bra ut. Doktorn skulle berätta för oss hur man kan börja mata bebisen, men vi har redan börjat. Även barnmorskan var här i början av månaden och gav oss tips. Doktorn frågade om det gick bra och JA, det gör det, men ett annat problem har uppstått. Hon vill KNAPPT ta flaskan längre… Så man har blivit lite orolig, eftersom jag inte trodde man fick ge måltider hela dagarna, men det får man tydligen. Man fick ge barnet tills dem blir mätta och inte bara en tesked för att smaka. Jag får väl säga att jag givit mer än en matsked ändå. I Tyskland rekommenderar de, att från första början ge dem en måltid om dagen och låta dem äta sig mätta. Man skulle även ha olja i varje måltid (rapsolja) för att bibehålla de viktiga ämnena i maten. 

Känns bra att veta, då Nellie från början strejkade mitt bröst och nu flaskan ,under dagarna, hahaa.. Jäkla envis unge de, men fy tusan vad jag älskar det. Hon vill ju bara ha riktig mat!

Ha en bra dag!  

  

Kul

Då var jag iväg och handla ännu mer till min flicka. Det är så mycket roligare att handla till henne än sig själv, man vill ha nytt hela tiden och det är svårt att hålla sig borta. Fick även ett paket av min fina kusin från London, med kläder till Nellie. Det tackar vi/Nellie för! 

Nu blir det en lång promenad med en favorit i handen, latte macciato!! Jag har blivit beroende av det känns det som.

Ha en strålande dag!! 

   🌸 

Babysim

Då var vi där idag och Nellie tyckte det var lika skoj som sist. Full rulle hela timmen, fast hon blev lite gnällig efter badet denna gången. Dock däckade hon direkt i bilen och sov nästan 3 timmar. Väldigt ovanligt må jag väl säga, men skönt för mig då jag fick mycket egentid. Kan vara skönt ibland eftersom hon är så aktiv, fast hellre åt det hållet än det andra. Jag är ju själv aktiv så! 

Annars har vi varit ute på en lång promenad och bara busat. Nu blir det lite matlagning.

Ha det fint!  

  

Ångkokaren

Åter till maskinen jag köpte, så är jag mer än nöjd. Jag gjorde puré av äpple idag och det tog mig 6 min allt som allt. Det smakade även supergott. Nellie blev nöjd, jag och Jim åt upp resten. Konsistensen blev bra och purén jättefin. Denna maskin kan jag verkligen rekommender till dem som snabbt och enkelt vill fixa mat till sin bebis, från 4 månader och uppåt. Den kan även göra större bitar, för äldre bebisar. Jag lär själv mumsa i mig lite goda puréer, eller varför inte fixa lite till filen, Yoggi eller gröten? Ah, så nöjd jag är!

Den får så högt betyg den bara kan få!  

Från det ena till det andra, så har jag blivit ägare till iPhone 6, vilket innebär att jag kan ha internet i hela Europa nu. Weeii! Nu använder jag mig endast av tyskt nummer.

Ha en fin kväll allesamman.