Smakportioner

Ja, det gick som en dans.  Hon älskar det och tyckte även det var kul, så det lär inta vara några problem att lära henne äta framöver. 

Yes, så glad jag är!! 😄  

En bild säger mer än tusen ord? Ja,hon var stirrig och ville äta snabbt. Haha 😋

4

Hallå! Då firade vi in den nya månaden med babysim, vilket Nellie verkligen älskade. Hon är nämligen 4 månader idag och jag kan äntligen börja med smakportioner. Har börjat koka palsternacka med morötter, som jag tänkte frysa in i iskuber. Ska testa ge henne lite idag. Även under veckan kommer min barnmorska, som ska ge oss lite tips. Ska bli kul att se henne eftersom sista gången hon såg Nellie, så var hon 1 1/2 månad.

Över till babysim! Det gick otroligt bra, Nellie körde hela timmen, både med övningarna och lek de sista 20 minuterna. De sa att vissa bebisar inte orkar hela timmen första gången, men det gjorde Nellie. Hon var otroligt ”pratglad” plaskade en massa och jag var inte alls intressant längre. Försökte få ögonkontakt med henne, men det ville hon inte. Hon var helt i sin egna värld, nyfiken och glad. Jag längtar redan till nästa gång, för även jag tyckte det var riktigt skoj. 

Hon ”pratade” mest av alla och var helt vild i vattnet. De andra bebisarna kollade bara förvånande på henne och mammorna skrattade. Uppmärksamhetsgalen liten tjej! 

Det enda hon inte tyckte var lika skoj, var när vi skulle krama dem i vattnet.  Hon ville hellre att jag skulle springa,snurra, gå, hoppa med henne, då var det som roligast. 

Efter övningarna blev det lite ”lek” då slängde de ner massa leksaker i vattnet och Nellie sträckte sig bara efter bollarna. Kanske en liten blivande handbollsspelare? Nä, hon ska bli sångare enligt mig haha. 😜

Efter badet pratade hon vidare och drack snabbt upp all maten. Hon var verkligen hungrig efter och slocknade direkt i famnen. 

Jag trodde hon skulle sova MINST 1 timme efter det, men nej! Det blev bara 30 minuter och sedan massa bus igen. Hon är ingen sovare som förr längre. Dock sover hon ca 4 gånger utspritt, ca 30-45 min per gång. Så det blir ändå lite sömn av det under en hel dag. 

Bildbomb nedanför

Ha det fint!







Allt möjligt

Allt flyter på i Tyskland och jag har även börjat på pilates. Första gången var igår och det blir 9 gånger till, varje måndag. Även träningen går framåt och jag tycker det är lika kul fortfarande.  

Igår blev vi bjudna upp till Sara och Lasse på hemmabakta kakor, läsk och kaffe. Det smakade bra! Där var även Johan och hans flickvän Carro. Då fick äntligen Marie (Saras dotter) och Nellie träffas. De andra gångerna har antingen Nellie eller Marie sovit, så de har inte lyckats se varandra då. Det skiljer som sagt endast 2 1/2 vecka mellan dem, men tusan vad Nellie är bastant, haha! Annars la de på magen, kikade lite på varandra och verkade allmänt lugna. Marie greppade iallafall tag i Nellies hand ( man kan låtsas att det var med vilje, för det såg så gulligt ut) De är så söta, våra små flickor. 

Efter en trevlig eftermiddag begav vi oss till pilates. Kan vara ärlig med att det inte är speciellt kul, eftersom jag gillar mer action. Dock blir det roligare med bra tjejer. Men självklart vill jag fortsätta, då det är bra efter graviditeten. 

Lägger även ut lite bilder från dagarna som gått.

Nu ska jag ta en kvällspromenad! 

 Alltid lika morgonglad

Bus med pappa

Inhandlat söta badtrosor till Nellie, som börjar på babysim, på söndag

Nyfiken tjej på påskägget hon fått av farmor och farfar

Älskar att stoppa fötterna i munnen

”Visar upp sig själv, när hon var 18 veckor gammal i magen” 😜

Hemma hos Sara och Lasse 

Kärlek till napp



Godmorgon

Blir en ledig dag från gymet idag, tror jag och istället en otroligt låååååång promenad. Vädret är på topp ännu idag, fast varmare så jag vill passa på att vara ute nästan hela dagen. 

För TRE! veckor sen beställde jag en ny lekmatta till Nellie, liknar ett babygym.  Men är istället vänt, så att hon ligger på en platta med magen neråt och själv kan snurra runt. Ja, hon får ju lära sig att snurra först, för just nu lyfter hon istället upp mattan och ska stoppa den i munnen.., haha! Jag fick mattan igår och den uppskattas av henne, än sålänge iallafall. 

På kvällen somna hon vid åtta och det gjorde även min bästa väns son också. Så det blev skypemys med vin och nötter. Man kan även göra kvällarna lite roligare. 👌

Nu ska jag käka frukost! 





Livet.

Leka, busa och skoja med min tös hela dagarna 😘 En aktiv dotter och mamma, dock är mamma lite tröttare. 



Utveckling

Känns som att jag inte har bloggat på sjukt länge, men det var endast 4 dagar sedan. Dagarna går fort och all tid går åt Nellie, inklusive annat. 

I söndags passade grannen Nellie och jag var äntligen på match, där jag fick se Flensburg-Kiel. Det var kul att se, även Jim var ombytt men fick inte spela ännu, tur de är rädda om honom. Matchen gick annars dåligt och flensburg förlorade, tyvärr. Men det positiva är, att de ändå har chans att vinna och ta sig till final four i CL. Dock tror jag inte chansen är stor, men turen kan finnas där. Bara att hålla tummarna. 

Nellie har visat ännu en utveckling och vänder sig hela tiden från rygg till mage, så nu kan hon vända sig på båda hållen. Nu går det för fort, hahah hon är så himla snabb. Men ja, hon vill så mycket och underhållning är det till max, här i huset. Om knappt två veckor är hon 4 månader och då ska vi ÄNTLIGEN, börja med smakportioner. Det ska bli så spännande! Tror det kommer gå bra eftersom jag har tagit pyttelite på lillfingret ibland och då har hon blivit hysterisk och vill ha mer. Men hon får vänta ut tiden, en otålig mamma och bebis, kan man väl säga.

Annars gör hon mig sällskap i sin tripp trapp stol, när jag äter. Inte tycker hon det är roligt i babysittern på golvet, hon vill ju också vara med. Och bumbostolen kan jag också sälja, hon vägrar ge den en chans. Hon gillar den verkligen inte och har aldrig gjort, vrålar så fort hon blivit nersatt i den eller suttit 2 min. 

Nu sover ängeln och jag ska också snart sova, för imorgon kallar gymet. 

Godnatt! 









Tack!

vilken känsla, första gången på nästan en månad fick jag sova HELA natten. Jag vaknade vid tre av vana men blev chockad att Nellie inte åt förrän 5 imorse. Hon somna innan åtta och sov enda till 5, åt och sov till sju. Ajja det var säkert bara för att hon fick vaccinet för 2 dagar sedan och var extra trött. Men om hon helt plötsligt ändrat vanor igen, då hade det varit skönt såklart. Jag återkommer om det om någon vecka. 

Annars går träningen bra och jag håller fortfarande igång, tycker det är superkul och man får mer energi, vilket resulterar till mycket mer ork. 

Dagarna flyter annars på och just nu njuter jag av en god öl från Kina och Jims  goda räklasagne. Nellie sover, det tar ju på krafterna när man är så aktiv, hon får ju orka leka innan läggdags också, haha! 

När vi lagt Nellie vid åtta, så ska vi ha en riktig myskväll med mjuk pepparkaka, kex och brie/mögelost och även hoppas på en hel natt sömn. 

Ha en mysigt fredag allesamman! 

Bus med pappa på gymet, efter träning 💗



”Tjena mamma, jag har sovit klart nu” 

Halloj

Strålande sol, lite sömn, men lika glad är jag för det. Har varit irriterad och förvirrad på mig själv,de senaste två veckorna, eftersom Nellie varit så himla gnällig (givetvis är hon väldigt glad och nöjd mellanåt) Men IDAG fick jag bekräftat, på hennes 3 månaders vaccination, att hon ligger nästan 1 månad före i utvecklingen, hm vad är nästan? 2-3 veckor? Ajja, där fick jag även förklarat, att de bebisar oftast är mycket mer aktiva, äter mer, kräver mer uppmärksamhet / närhet, vilket resulterar till att man själv knappt får någon tid. Nu sover ändå Nellie hyfsar mycket, så jag kan hinna med lite annat.  Pricken över iet, kan man väl säga och tyngden över axlarna har släppt. 

Tror många känner igen sig av detta, men vi ska vara stolta att våra barn lär sig fort egentligen. Barnläkaren sa även att det kan vara en jobbig tid i början, men att det blir lättare med tiden, då de barn som lär sig  snabbare, kan hantera situationer lättare i framtiden, än de som ligger lite efter i utvecklingen ( nu snacka hon inte 17 år framåt, utan ca 1-2 år). Själv hade man blöja tills man var 6 och lärde sig långsamt, jag var en livsnjutare som inte orka bry sig mycket om annat. så mig har Nellie inte fått det ifrån, Hahaa! Men alla är olika. Vissa vill mer, andra mindre. 

Alla barn är unika, såklart. Bebisar är komplicerade, tur de är så otroligt charmiga. 

Annars är Nellie 62 cm lång och väger 6800 gram, hon växer så fort. 

Nu blir det en lång promenad med min OTROLIGT nyfikna och intrycksfulla tjej. 

Ha en toppendag! 





Fas

Som man hört, så genomgår bebisar 7 olika faser på bara ett år. Och jag tror Nellie har hamnat i sin gnälliga och vill vara uppe i famnen fas (eller vad man säger) Hon har blivit gnällig och vet inte vad hon vill. Hon vill inte vara ensam en stund längre och vill ha uppmärksam hela tiden. Jovisst är det kul när hon vill mycket, men inte lika kul när man vill göra något själv. Jag kan inte ens springa på toa, för då vill hon med och vara i famnen, inte på golvet precis bredvid. Hon vill inte ens vara i bärselen, hmm. Att gå från så otroligt lugn och bara ta livet med en nypa salt, till detta. Jag är ju medveten om att de vill mer när de blir äldre, men trodde aldrig det kunde bli så för de lilla minsta. Kanske hon redan börjar få tänder? Hon pillar sig i munnen hela tiden, dreglar, är kinkig och får typ ”panik” när jag tar henne på tandköttet. Tänk om hon bara kunnat prata med mig, för kan säga att jag inte förstår mig på mitt eget barn just nu. Är jag lixom ensam om det? Många andra verkar ha så glada bebisar som aldrig gnäller, eller är det bara något som är dolt? Har hört att ”3 månaders fasen” kan vara ganska gnällig. Eller ja, det infinner sig sämre faser i alla månader väl. Det är bara att bita ihop, för hon är ändå världens sötaste och underbarare tjej. Det är så mycket som sker på så kort tid, mycket positivt med samtidigt mycket konstigt som man faktiskt inte förstå. Helt ärligt, så tror jag aldrig man kommer förstå en bebis till hundra, inte förrän de kan prata eller uttrycka sig bättre. Hon är glad sålänge jag leker eller bär på henne, tur det. Sen får hon väl gnälla på lite, för toa måste jag gå på och då tänker jag inte ha henne i famnen samtidigt, haha! 

Ajja, Nellie och jag skulle ÄNTLIGEN på hennes första match idag och se Flensburg-bietigheim. Jag fixade upp mig lite och klädde Nellie fint. Jag testade även hörselkåporna på henne och det gick bra här hemma. Skönt tänkte jag, för hon kan inte sitta i sånt oväsen utan. Men när vi väl kommer dit, då VÄGRAR hon ha dem på, så ja det var ju bara att köra hem igen. Stackars öron kan man annars säga och stackars mig som så gärna ville se matchen. Ska försöka vänja henne vid hörselkåporna här hemma. 

Utöver det så fick Nellie present idag av familjen Vranjes, ett gosedjur som hon var väldigt nyfiken på. 

Dagen har annars varit otroligt härlig med 11 + och sol. Så jag har suttit ute på terassen och njutit medan Nellie sov, så skönt. Det har varit min vilodag idag men imorgon börjar träningen igen. Ska bli härligt! 👍

Nu blir det sovdags, Nellie och Jim somnade redan vid åtta. Godnatt





Trött och nöjd.

Jag har varit extra pigg de senaste två dagarna eftersom Jim erbjöd sig att ta Nellie under natten. Så otroligt skönt har det varit och energin har varit på topp! Jag är hyfsat pigg annars ändå, men man märker verkligen skillnad. Jag frågade inte ens honom, utan han ville det själv innan handbollen drar igång på riktigt. Han är nämligen helt läkt, wohoo! Äntligen kan man få se honom spela igen. 

Annars har jag varit flitig idag, då jag har storstädat, tvättat, tränat på gym, badat Nellie, handlat och lagat mat. Så ja, energin har varit på topp, tänk om man alltid fått hela nätter.

Nu sover Nellie så Jag, Hampus och Jim tittar tv. Ska snart lägga mig ändå, för har lite huvudvärk och känner mig trött.

Ha en bra lördag!