Barnpassare

Hallå, då har man varit barnpassare idag för både Lexi (jims brorsdotter) och Theo. Lexi var här i någon timme imorse och Theo blev lämnad innan 17 och ska vara här till sju. Tycker det har blivit mycket barnpassning på sistone, även igår passade vi syrrans barn, när hon var och handlade. Men det är bara kul tycker jag! Nellie och Lexi (kusinerna) var glada en stund, så de log en massa och vi underhöll dem. Theo har även ikväll, varit en glad prick och käkar just nu mat hos Joy ( Jims syster) och myser i famnen. Det är så roligt med bebisar/barn. Nu ska jag mata min hungriga tjej!

Ha en bra kväll/ Magda

2015/01/img_4523.jpg

2015/01/img_4529.jpg
Nellie och Lexi! 7 veckor mellan kusinerna, de lär springa runt en massa när de blir större.

2015/01/img_4544.jpg

2015/01/img_4539.jpg

2015/01/img_4546.jpg

Trött bebis

Dagarna flyter på som vanligt och det är mycket som händer omkring mig. I fredags var vi hemma hos Josefine, umgicks tillsammans med våra barn och blev bjudna på flygande Jacob, mycket gott! Sen på kvällen stack Jim till sina kompisar medan jag och Nellie la oss.

I lördags var vi barnpassare till Jims systers barn. Det var kul och huset blev fullt av barn kändes det som. Även Josefine kom med Theo, så det blev mycket bebis och äldre barn mys. Fast jag kan heller inte påstå att det var så mycket stimm, då alla barnen var ganska lugna den dagen/kvällen. Den natten sov Nellie hela 7 timmar, så jag var väldigt utvilad i söndags.

Igår hade syrran kommit hem från Polen, så vi var där idag och hälsade på. Har saknat mina syskonbarn så mycket, jag saknar dem i och för sig nästan alltid. Men vi busade och jag byggde upp en koja till dem och de kelade även en del med Nellie. Man märker att alla Nellies kusiner är väldigt förtjusta i henne. Som man säger, barn älskar barn och det är kul att se, att Nellies äldre kusiner vill krama och pussa på henne.

Från det ena till det andra, så var vi även och pratade med prästen idag, om hur vi vill att vårt dop ska vara. Det var faktiskt en kul stund, då hon även var väldigt nyfiken på annat än bara dopet, så vi snackade på om massa allmänna saker också.

Nu blir det fortsatt tv tittande, med en sovandes bebis bredvid mig. Min älskade dotter, så himla söt 💗

2015/01/img_4468.jpg
Gulliga Theo

2015/01/img_4505.jpg

2015/01/img_4513.jpg
Syskonbarnen med Nellie 💕

2015/01/img_4457.jpg

2015/01/img_4503.png

2015/01/img_4470.png

👍

Efter att ha mått lite sämre under veckan, så har det vänt nu. Känner mig mycket piggare/gladare igen och illamåendet är väck. Dagen igår blev suverän, då morgonen började på emporia med Jim, Nellie och Jims mamma. Vi kom dit redan efter tio och stannade till ca 17.30, många timmar men det var trevligt. Allt jag skulle ha inhandlat blev klart, både kläder till mig och Nellie inför dopet. Nu är det bara små detaljerna kvar, sen är vi redo att döpa vår fina dotter den 8 februari. Även Githe som inte skulle handla något speciellt, shoppade loss riktigt. Oftast blir det så, när man ”bara” ska med för sällskapet skull och inte har något speciellt att köpa, haha!
Det var iallafall trevligt.

När vi kom hem, packade vi upp allt och på kvällen skulle jag iväg SJÄLV, på lite tjejmys hemma hos Hanna, med Josefine. Där bjöds det på lite rött vin och snacks, det var kul att få göra något själv en stund. Det var inte så länge men det uppskattades. Jag kan ju inte ljuga om att jag saknade Nellie sjukt mycket, efter bara 3 timmars tid. Vilken kärlek man har till sitt barn, det finns fan inget starkare band mellan två människor.

När jag kom hem innan tolv, så sov Nellie stenhårt och vaknade inte förrän efter 4, för lite mat, sen sov hon fram till 7 igen. Tack, för att hon gillar att sova under nätterna 🙏

Nu sover hon igen efter lite lek/mat, så jag ska passa på att käka lite frukost.

Ha en bra fredag allesamman / Magda

2015/01/img_4433.jpg
Så snäll och glad inne på emporia, älskar även den rosa elefanten.

2015/01/img_4435.jpg

2015/01/img_4438.jpg

2015/01/img_4441.jpg
Hanna och Josefine

Godmorgon

De senaste två dagarna har varit hyfsat jobbiga, har känt mig otroligt trött/hängig och illamående. Har inte orkat göra ett smack, vilket har resulterat till att bara försöka sova ut så mycket som möjligt och vila. Kan säga att tröttheten inte beror på att jag får dålig sömn, utan jag känner mig allmänt sjuk och hängig bara. Tur jag har en trött bebis som sov från 12-17 igår och även sover nästan hela nätter. Hennes varannan timme period, ändrades för ett tag sen och hon sover istället ca 4 timmar i sträck, vaknar, äter och sover igen ca 3 och är även mysig på morgnarna. Har hänt 3 gånger att hon sovit hela natten, vilket också har varit skönt. Så jag klagar verkligen inte och hoppas det håller i sig så.

Just nu ligger jag och Nellie i sängen, hon sover och jag myser med henne. Jag känner mig fortfarande trött och hängig, men inte alls lika mycket som de två sista dagarna. Det betyder att det är mot bättringsvägen, toppen!

2015/01/img_4408.jpg
😍👶❤️

Öva

Då har vi varit i Sverige sen torsdag. Igår blev jag bjuden på middag hemma hos Josefine och Caj, det bjöds på god spagetti med köttfärssås. Även massa godis blev det, då jag ändå har varit duktig och undvikt det hela veckan. På kvällen blev det lite ”lek” med barnen, där Josefine byggt upp en gullig lekhörna för sin son. Nellie verkade intresserad, men hade inte riktigt humöret uppe just igår kväll. Det var iallafall som vanligt supertrevligt och kul.

Idag har jag varit på stan med Githe och Jim, det blev en liten runda i affärer, på jakt efter något fint plagg till mig själv inför vårt dop. Hittade INGENTING, dock känner jag mig inte road till att shoppa. Kläder är kul ja, men fy vad tråkigt att prova.

Efter träffade vi goa Nea, Lexi (Jims brorsdöttrar) och Ted så vi alla tog en fika tillsammans.

Runt tre stack jag hem till Hanna med Josefine, för att öva på sång inför Nellies dop. Jag valde att de två skulle sjunga, eftersom det blir så personligt och de är de vänner, som står mig närmst. Det gick super tycker jag och jag ser framemot att se dem sjunga i kyrkan.

Runt 18 stack vi upp till mina föräldrar för att umgås lite, eftersom de skulle med färjan till Polen 21 och nu är jag uppe hos Jims föräldrar igen, där det bjöds på god lasagne. Nu ska jag vara lite social!

2015/01/img_4309.jpg

2015/01/img_43131.jpg

2015/01/img_43221.jpg

2015/01/img_4303.jpg

2015/01/img_43271.jpg

Kontroll U3

Har som sagt haft fullt upp här hemma, men nu är allt fixat och jag inväntar bara Jim som ska komma hem från gymet, så vi kan köra till Sverige.

Igår var vi på besök för kontroll på Nellie, då jag även fick liten chock. De kollade allt, exakt allt! Från öron, mun, ögon, näsa, rörelse, hur hennes blick följer, styrkan i nacken osv. Allt var bra, men jag ville nästan ta ett stopp när doktorn började typ ”slänga” runt med henne. Hon lyfte runt med henne, som man gör med apor. Från ena armen till benet, upp och ner, testade reaktionsförmågan osv. Ja, jag stod med världens största ögon och stirrade. Jag har iallafall insett att små bebisar verkligen INTE är så känsliga, som jag trodde. Hon reagerade väldigt bra men blev ganska arg tillslut, efter allt pillande. Men sen fick hon komma till mig och då var allt lugnt igen.

Jag hade inte en aning om detta, därför blev jag chockad.
Annars var hennes längd bra enligt kurvan, vikten la över och huvudomfånget lite under. Men allt var bra och hon är en stark liten tjej.

Nästa kontroll blir när hon är två månader, men då ska hon få spruta istället. Jag lär inte vistas i samma rum då, det kommer kännas för mycket.

Nu ska jag umgås med min flicka.

Ha en bra dag /Magda

2015/01/img_4293.jpg
God sovställning! 🙅

Lika bra!

Har ju inte uppdaterat mig på ett tag som sagt, men nu har jag så mycket att berätta. Fast allt kan jag inte berätta, för då hade det blivit flera sidor och det orkar jag verkligen inte skriva. Tror inte andra hade orkar läsa det ändå.

Igår tänkte jag testa med att låta Nellie sova i sin egen säng, för första gången. Så jag tog in spjälsängen i vårt rum.
Kan säga att Nellie gärna sover nära mig, så jag förväntade mig inte att hon skulle sova en bit bort och i spjälsängen. Men jo, det gjorde hon faktiskt. Hon somnade tolv och vaknade fyra för att äta, sen somnade hon igen vid halv fem, och sov till sju. Det är typ de tider hon sover numera. Vissa dagar kan det såklart bli kortare timmar och vissa längre, det är ju så små bebisar fungerar. Hon är iallafall så gosig!!

2015/01/img_42511.jpg
Nybadade bebisar i handduk med napp, är så otroligt gulligt. 😍

Pust

Jag är så otroligt dålig på att uppdatera mig, men nu är det så mycket annat. Vi åkte tillbaka till Tyskland i söndags, efter ett fint dop för Jims brorsdotter Lexi. Vi ska redan tillbaka på torsdag och jag har full rulle med städ, plocka upp julklappar, ta hand om min bebis osv. Absolut inget jag klagar över för det måste blir gjort, så man inte samlar på sig ännu mer. Tur Jim kan gå utan kryckor, så man får lite hjälp från honom med.
Jag har varit på kontroll idag och imorgon ska Nellie också på kontroll. Min barnmorska var även här igår och vägde henne och kolla upp så allt står rätt till. Nellie vägde 5140 gram igår, så vikten är det inte alla fel på, hon är ju ett litet kräng, precis som mamma.

Kontrollen idag gick iallafall bra, allt är läkt och jag kan börja träna. Trodde faktiskt vi missförstod varandra när hon sa att jag kunde börja med gym, redan efter knappt 7 veckor? Men nej, vi snackade om samma sak. Själv har jag hört från alla håll att det tar tid, att man minst ska vänta 3 månader och börja lungt. Visst, hon sa att jag inte skulle köra på för fullt, utan börja lungt men att jag kunde träna magen redan. Men som jag själv känner, så väntar jag nog lite till. Fastän det hon sa, så vågar jag inte riktigt ännu.

Vi fick även hem massa bilder, stor tavla, album, osv på Nellie från hennes 2-veckors fotografering. Jättenöjda blev vi!

Ha det fint!

2015/01/img_4140.png

2015/01/img_4143.png

Två av alla bilder, dock lite dålig kvalité då de är tagna från mobilen.

Gudföräldrar!

Då har vi kommit fram till vilka två, som blir gudföräldrar till Nellie. Det blir min fantastiska syster Daria och Jims bästa vän, Oliver. Min syster har alltid varit ett säkert val för mig, även innan jag ens planerade att få barn. Jim och jag har fått bestämma vars en och detta blev tillslut vårt beslut, vilket känns bra. Det blir en erfaren tvåbarns mamma, med en rolig och yngre Oliver, till gudföräldrar. Då får man hoppas på att de alltid kommer finnas där, för våran dotter och även vara med oss under åren.

På söndag åker vi tillbaka till Tyskland, där jag ska på kontroll och även Nellie ska på sin 6-veckors kontroll. Tiden går jäkligt snabbt och det är härligt, för då kommer våren/sommaren snabbare.

På torsdag ska vi tillbaka till Sverige igen och då stannar jag så länge som, till efter vårt dop. Alltså den 9 februari! Tiden i Sverige är så himla underbar och speciellt med alla människor runt omkring mig. Jag älskar att vara här, nära mina älskade vänner,familj och bara runt svensktalande människor.

Nu ska jag käka lite mackor och sen sova, för imorgon ska jag på 4-års kalas för världens bästa gud/systerson.

Natti natti alla / Magda

2015/01/img_3733.jpg
Oliver med Nellie.

2015/01/img_3900.jpg
Daria med Nellie.

2015/01/img_4187.jpg

2015/01/img_4197.jpg

Mys

Dagarna flyter som sagt på och det är bara en massa trevligheter hit och dit. Igår var jag och fixade klart dop korten hos syrran, som jag blev mycket nöjd med. De kommer troligtvis skickas iväg på fredag. På kvällen gick jag och Nellie hem till min vän Josefine och hennes son Theo. Som alltid har vi trevligt och roligt tillsammans. Massa skratt och man blir alltid bjuden på något gott när man är där. Jag var där ända fram till halv ett på natten, så ja tiden går som sagt SNABBT. Tur Inte barnen fått in några rutiner ännu, annars hade det ju inte varit det bästa att sitta där till ett. Det blev även massa söta bilder, på Theo och Nellie tillsammans.

Idag blev jag körd hem till Hanna, som jag inte träffat på evigheter känns det som. Man är inte på samma plan längre om man säger så, men det kändes som förr och lika trevligt var det som alltid annars. Mycket snack och även bebismys blev det för hennes del. Hon höll ju Nellie hela tiden och ville även klä på henne när jag skulle ta vagnen och gå hem. Kul att hon tar för sig, då hon berättade att det är första gången hon bebismyser på det sättet. Själv hade man varit ”rädd” för att ta egna initiativ, haha! Jag blev även bjuden på fika. Nu inväntar man mat, som Jim hållet på att tillaga. Det bjuds på baconinlindad kyckling och ris, mums!

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/f8f/60695690/files/2015/01/img_4170.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/f8f/60695690/files/2015/01/img_4180.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/f8f/60695690/files/2015/01/img_4160.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/f8f/60695690/files/2015/01/img_4181.jpg