Snart nytt år!

Då är det snart ett nytt år och då säger man, ett förhoppningsvis friskt och lika bra år som 2014! Eller till och med ett bättre, får man hoppas på. Vistelsen hos Nellies gammel mormor och morfar var trevlig, med mycket god mat och trevligt sällskap, där även Nellies kusiner Nea och Lexi höll till, med pappa Ted.

Igår blev det städ hemma hos Jims föräldrar, där jag dammade, dammsuga och lagade mat. Det känns bra att kunna hjälpa till lite!

På kvällen åkte vi hem till syrran och umgicks lite med alla där, lika kul som alltid att träffa dem. Nu ska jag äta frukost och sedan bege mig till stan för att se om jag hittar en klänning och något sött pannband till Nellie. Idag blir det ju FEST! Fast utan alkohol för min del, men man kan ha lika kul för det. Kan vara trevligt att klä upp sig (vilken man knappt gör längre) och äta trerätters, umgås med bra människor och kolla raketer. Nä, detta ser jag framemot!

Gott nytt år till er alla och var rädda om er 🎉🎉 / Magda

IMG_3984.JPG

IMG_3983.JPG

IMG_3989.JPG

IMG_3994.JPG

IMG_3990.JPG

IMG_3985.JPG

Yes

Min fina skatt Nellie, är redan 1 månad idag och hon utvecklas så snabbt. Tror hon kommer bli en envis tjej när hon blir stor 😜

Helgen har annars varit mysig med mycket besök och fika. Har även dragit på mig en förkylning med halsont också. Fy tusan vad det gör ont i halsen, låter ungefär som en man när jag snackar.. Hoppas det går över fort så jag kan njuta av att äta igen.

Ikväll ska vi hälsa på Jims mormor och morfar, så det blir Nellies första besök hos gammel mormor och morfar. Det ska bli kul att träffa dem igen!

Nu ska jag käka frukost och ta en morgonpromenad.

IMG_3978.JPG
Jag älskar dig mest av allt 💗

Julfirande nr2

Då var vi och firade lite jul hemma hos mina föräldrar igår, det var lungt och supermysigt. Det var jag, Nellie, Jim, syrran med sambo plus deras två barn och mina föräldrar.

Många paketer blev det till Nellie, synd att hon inte vet om det bara. Man får berätta när hon blir äldre och förstår, vad det med julafton och paketer är för något.

Själv vaknade man upp förkyld imorse vilket resulterade till att jag kände mig grymt trött… Har ju inte varit sjuk på länge, så det är synd att förkylningen har kommit just nu. Tycker jag har varit väldigt noga med handsprit och sånt, men det är väl nästan omöjligt att undvika. Tråkigt att det händer nu, när man nästan alltid är trött om dagarna, pågrund av för lite sömn. Hoppas på att det inte blir en långvarig förkylning, så man slipper vara så seg.

Även Nellie har blivit lite förkyld, så jag sköljer hennes näsa med bröstmjölk faktiskt och det funkar fint. Tydligen så är bröstmjölk bra till det mesta och funkar även på röd stjärt, plidor, röda ögon osv. Detta är något jag fått lära mig iallafall.

Nu ska jag och mamma/mormor ut med Nellie i vagnen, så man får lite frisk luft.

Ha det fint / Magda

IMG_3931.JPG

IMG_3933.JPG

IMG_3932.JPG

IMG_3936.JPG

IMG_3935.JPG

IMG_3937.JPG

IMG_3934.JPG

God Jul!

Det har blivit en härlig och mysig julafton idag, som börjar nå sitt slut. Jag har nog aldrig sett då mycket paketer som idag. Morgonen började med lite julfrukost hos min mamma med syrran, syskonbarnen och sedan begav vi oss hem till Jims bror och broderns sambo. Där blev det julfirande med god mat, julgodis och glögg. Man fick sig några fina julklappar också och det uppskattas verkligen, tack!

Alla kusinerna (5 tjejer) var även samlade och fick träffa Nellie, vi försökte få en bra bild på alla tillsammans. Lite svårt var det, men det gick att få någorlunda bra bild på dem alla tillsammans.

Nu sitter vi ner i soffan och kollar på ”tomten är far till alla barnen”. Efter det ska vi bege oss hem och jag hoppas på att jag får sova lite denna natten. Fick endast någon timmes sömn i natt, eftersom Nellies mage var i farten, men denna kväll har hon varit lugnare. Ändå skönt!

Hoppas alla har fått en mysig jul, precis som jag haft/har🌲🎁

Ha det fint / Magda

IMG_3837.JPG

IMG_3834.JPG

IMG_3836.JPG

IMG_3833.JPG

IMG_3842.JPG

IMG_3845.JPG

IMG_3850.JPG

IMG_3840.JPG

IMG_3807.JPG

IMG_3806.JPG

IMG_3853.JPG

IMG_3855.JPG

IMG_3852.JPG

IMG_3854.JPG

IMG_3858.JPG

IMG_3857.JPG

IMG_3820.JPG

IMG_3860.JPG

IMG_3862.JPG

Tiden!

Imorgon är det julafton och det är enligt mig, en av den mysigaste tiden på året. Jag har även en liten bebis som jag ska få fira med, fast hon har ju ingen aning om vad det är. Nästa jul kommer säkert bli lite roligare, då hon själv kommer kunna öppna paketer. Dagarna flyter på alldeles för fort nu och på lördag är Nellie REDAN en månad. Känns som jag nyss fick upp henne i famnen ju. Känns även som att man knappt hinner hälsa på alla så mycket som man vill, för landar man hos en, så har helt plötsligt dagen gått.

I söndags var jag så otroligt trött, men då hade vi bara en mysig kväll hemma hos Jims föräldrar, med massa julbak och inpackning av paketer. Märktes att alla hade en tröttsam dag då både jag, Jim och Åke (jims pappa) somnade i soffan samtidigt. Även Nellie somnade på farfars bröst, så där låg vi alla och snarkade ikapp varandra, typ.

Igår stack jag och Nellie hem till Josefine, Theo och Caj där vi hade bebismys och fika gott. Jag blev även bjuden på mat som Caj tillagade. På kvällen kollade vi på finalen av ”ensam mamma söker” och då fixade även Caj chokladbollar till oss, så dagen/kvällen blev riktigt bra.

Om någon timme ska vi ner till stan, titta lite och ta en fika. Efter det tänkte jag träffa syrran, mina efterlängtade syskonbarn och även föräldrarna. Känner att jag vill spendera lite mer tid med dem också.

Nu ska jag ta och vila lite till, för Nellie sover som en sten så jag får också passa på.

Ha det gott!

IMG_3786.JPG

IMG_3787.JPG

IMG_3774.JPG
När pappa bestämmer kläderna, lilla adidastös 🎀

Bebismys 💜

Då var man hos min vän Josefine idag och hade lite bebismys. Det blev väldigt lungt, då Nellie sov bort mestadels av tiden. Nellie trivdes iallafall bra i Josses famn och la där mest av tiden och mös. Själv lekte jag med Theo, som är så glad, har börjar le en massa och är så gosig. Det skiljer ju endast 10 veckor mellan dem, stor skillnad nu men inte när de blir större. Vi mös helt enkelt med våra fina barn. Josse bjöd på god fika som bestod av egna bakade bullar med någon massa i, pepparkakor och kaffe, supergott! Jag fick även två fina presenter av dem, en sagobok och en bok där man får skriva in Nellies första tid, utanför magen. Det tackar vi för! ❤️

Efter det åkte jag och Jim till mina föräldrar, där även syrran, barnen och hennes sambo höll hus. Full rulle med hennes barn som sagt. Vi blev bjudna på mat och kakor där också, vilken lyx man har när man kommer till Sverige igen.

Nu sitter vi hos Jims familj med massa gott och kollar handboll! Kvällen blir lugn och mysig som annars och jag trivs bra här hos dem.

Ha en rolig lördagkväll alla / Magda

IMG_3762.JPG

IMG_3763.JPG

IMG_3764.JPG

Sverige

Då anlände vi till Sverige igår kväll och det kändes sjukt bra. Det är så otroligt skönt att vara hos alla igen! Igår blev det en mysig kväll hos Jims familj med paradis hotel final och pizza framför tvn. Nellie trivs mycket bra med farmor, farfar och faster, fast hon trivs bra där hon kan ligga gott i någons famn. Tur är, så gillar hon att vara hos andra också! Idag tog jag vagnen till syrran, där syskonbarnen fick träffa Nellie för första gången. De blev otroligt glada och stolta för det, även syrran blev helt till sig när hon träffade henne. Jag fick knappt själv ha henne själv, då barnen, syrran och syrrans sambo ville klappa och bära henne hela tiden. Sen åkte vi ner en sväng till mina föräldrar och även där trivdes Nellie gott med mormor och morfar. Det blev en god middag där som bestod av potatisgratäng och fläskfilé, mums! Sen var blev det bara mys/ snack med kaffe framför mysig musik. Nellie har sovit bort hela dagen och endast varit vaken när hon ätit. Det känns bra eftersom hon inte fått någon sömn alls, under de senaste 5 dagarna, då hennes stackars mage har spökat. Jag hoppas verkligen det håller i sig och att det är miniform (för magen) som börjat fungera. Ren lycka att hon mått bra ikväll! Nu sitter jag hos Jims familj igen och käkar kakor, umgås och har det mysigt. Snart blir det sovdags, för känner mig trött efter en lång dag.

Lär inte heller uppdatera mig så ofta som innan, då tiden inte hinner riktigt till och tröttheten tar över. Det blir ju mer spring och besök här vilket resulterar till mindre ork för detta. Men jag gör det så fort jag pallar!

Ha det gott alla! / Magda

IMG_3731.JPG

Godmorgon.

Helgen blev jättemysig och lugn, det var härligt att ha dem alla på besök och jag kände att jag behövde lite extra sällskap. I Fredags började hemska skrik från Nellie, vilken inte var så kul. Självklart blir man nervös och har nästintill fått helt sömnlösa nätter. Hon har fått magknip och det värsta börjar runt 21 och håller på mest till 01.00 ungefär. Sen lungar det som tur ner sig. Jim köpte medel för magen som tydligen ska fungera, men jag tycker själv inte det har varit till en sån stor hjälp än så länge, då hon skriker till hon nästan spyr på kvällarna. Jag vet att hon inte fått kolik iallafall för skriken upphör när jag vaggar och går runt med henne. Så ja, jag får gå runt med henne nästan alla timmarna. Det är jobbigt måste jag erkänna och det skär i hjärtat, men förhoppningsvis blir det bättre inom några dagar/veckor. Under nätterna vaknar hon upp ofta och får smått panik, så jag får klappa och vagga henne lite i sängen.

Till det positiva, så ska vi snart till Sverige så Nellie får träffa alla sina nära och kära. Det ska även bli kul att få träffa sina bästa vänner igen, fast jag kommer nog inte planera in tider om nätterna fortsätter på samma spår. Allt går ju efter bebisen rutiner just nu, vilket jag tror och vet att de flesta förstår.

Nu ska jag ta mig upp ur sängen, käka frukost och invänta min barnmorska. Har inte haft henne här på hela helgen, så man kan kanske få något tips på hur man kan göra med magsmärtor.

Ha en bra dag alla / en trött med glad Magda

IMG_3703.JPG

Besök från Sverige!

Då får vi imorgon besök av Jims mamma Githe, syster Joy och brorsdotter Nea. Det ska bli trevligt med lite människor i hemmet.

Imorgon bitti ska vi även fixa med barnbidrag, vilket man gör i Tyskland efter att barnet är ute. Sen ska vi på fotografering 11.30 för Nellie, det blir hennes första fotografering som 12 dagar gammal. Dessa dagar har ju bara sprungit iväg och tiden går nästan för fort nu, tycker jag.

Vi har iallafall storhandlat idag och snart ska det påbörjas med matlagning. Det bjuds på kokt potatis och kotletter, mums!

Sen blir det ännu en lugn kväll med min tjej, med lite tv tittande och ett försök till att lägga sig tidigt.

Ha det gott / Magda

IMG_3701.JPG
Min lilla jordgubbe 🍓

Trött

Denna dagen har varit ganska händelselös. Har bara varit på deklarationsmöte med Jim och Nellie och sen bara sovit. Tjejen vägrar att sova på nätterna nu, så min dygnsrytmen ändras och dagarna blir helt ”bortkastade”. Ja, jag har börjat bli sjukt trött på dagarna, vilket resulterat till ett tråkigt jag. Mina dagar består av vagnpromenad, blöjbyte, mata/underhålla/mysa med Nellie och försöka sova. Hon sov som sagt riktigt bra de första dagarna under nätterna, men det har övergått till vakenhet istället. Tur nog så är hon ändå lugn och nyfiken. Men hon är som sagt bara 10 dagar och jag har inte förväntat mig något annat, men självklart hoppas jag på lite ändring snarast! 😜 Jag tänker ta alla chanser jag kan till att sova iallafall, ”ses om några månader typ”. Nu blir det paradise hotel och mys med mina två älsklingar.

Godnatt / Magda

IMG_3691.JPG

IMG_3700.JPG