Godmorgon.

Då är man pigg/vaken fastän man sover sådär om nätterna. Men det har blivit en vanesak eftersom det har hållit på så i några veckor nu. Vilken ändå är bra, för sömn lär man inte få
mycket av snart ändå.

Ska upp och käka frukost nu och sen bege oss för att köpa ny mobil till mig. Min samsung bara slocknade mitt i allt, så jag har inte varit kontaktbar på min tyska mobil, på hela veckan. Har endast kunnat använda mig av min svenska när jag varit hemma, då vi har wi-fi. Tur det!! Kan även tillägga att jag aldrig gillat min samsung galaxy s4! Det är ingen bra mobil enligt mig, sjukt seg och dålig på att ta bilder snabbt. Så har aldrig varit nöjd med den, kanske första månaden men inte efter det.
Min svenska iphone har jag haft i 2 1/2 år, aldrig gått sönder och den är fortfarande lika snabb och bra. Älskar iphone, den är bäst! Så mitt alternativ idag blir en iphone, fast inte den nyaste. Jag är supernöjd med 4s och jag vet att de är bra, så det blir troligtvis den eller kanske 5.

I eftermiddag kommer min barnmorska hem till oss, för lite kaffe/fika och även för att prata om den kommande förlossningen. Hon ska ha en privat kurs för oss, med andning, vad som sker och allt som hör till där. Vi ska även få papper korrekt förklarade, som vi inte helt själva kan fylla i. Det är en massa jag måste skriva på, för att kunna få Epidural (bedövning) och självklart vill jag förstå allt till punkt och pricka, så det inte blir missförstånd. Det är inget måste, men kommer jag bli i behov av det så lönar det sig säkert.

Ha en toppen halloween alla / Magda

IMG_3133.JPG

Allting klart

Då var vi på stan idag och handlade hem de sista julklapparna, så nu är allt helt klart och det blir mindre att tänka på. Vi har ändå sammanlagt 19 barn/vuxna att handla till och det orkar jag nog inte med, när vår bebis är kommen. Kom även på, att det är 28 oktober idag och jag är beräknad till 28 november!! Det är alltså bara 32 dagar kvar till beräknad födsel, det känns så långt men låter kort. Jag hoppas verkligen hon vill komma innan, så jag/vi håller tummarna för det.

Det känns även som att magen snart spricker, typ! Känner mig också som en riktig tungviktare med mina 74 kg, fast vem känner sig inte tung i slutet av graviditeten egentligen? Har alltså gått upp 14 kg! Dock har jag samlat på mig en massa vätska och kliar ”ihjäl” mig, när jag rör mig för mycket eller vaknar upp på nätterna.

Vi lär även få en jättebebis, var ju på besök på frukliniken förra veckan, där vi fick veta att hon redan är 49 cm lång och kommer bli ca 54 när hon kommer ut. Det ska bli spännande att se vem hon är, vår älskade flicka!

Måste även tillägga en sjukt god maträtt, som jag och Jim gjorde igår. Vi kokade äggnudlar och blandade sedan ihop det med stekta kungsräkor, gurka, hela bönor, rivna morötter. Såsen bestod av curry/mangosås som även åkte i tillsammans med allt. Det blev alltså en god röra!

Nu ska jag packa in julklapparna och sedan njuta av vår goda rätt.

Ha en bra tisdag alla / Magda

IMG_3160.JPG

Yes!

Idag åkte vi iväg för att handla hem lite mat, men det blev lite extra köp också. Vi fick för oss att handla julklappar, så allt till syskonbarnen är helt färdigt nu och det känns skönt. Det är lite tidigt, men vi tyckte det var en bra idé innan vår bebis kommer. Det blev en god middag ute och även en sjukt stor efterätt som bestod av glass och frukt. Tur vi köpte en för att dela, för det räckte mer än väl och var grymt mättande.

Fick saknad att shoppa något själv, det är så kul att köpa sig något fint. Men det känns bara onödigt att köpa kläder just nu. Jag får vänta till nästa år någongång och unna mig lite extra då istället. Förhoppningsvis har man också tränat bort lite överflödigt som satt sig på kroppen.

Nu ska jag sova, är så himla trött efter en lång dag. Godnatt alla!

image

image

Uppdatering

Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera mig de senaste dagarna, men har haft mycket annat i tankarna och även inte haft lust att skriva något. Vardagen är väl sig ganska lik just nu, med lugn och det börjar närma sig sitt slut, till en ny start. Ska bli gudomligt skönt att slippa denna jädrans mage och börja på något  nytt och fint. Jag fattar inte att magen kan växa så mycket, de senaste 5 veckorna har magen endast rört sig fram. Jag kunde väl ha växt lite på bredden också, men icke. Jag är glad att jag inte fått några bristningar iallafall. Jag längtar hemskt mycket nu och tycker det ska bli så spännande, att se vem som utvecklats i min mage. Nätterna är hyfsat sömnlösa annars, magen gör ont av alla hennes rörelser/sparkar och ryggen är som den är. Men jag mår annars bra och vi har det bra, mest så ingen tror att jag slutat skriva pga någon nedstämdhet. Imorgon ska jag på kontroll igen, där får vi ännu en gång höra hjärtljud och göra ultraljud. Ska även ta lite blodbrover och se så allt står rätt till (som det gjort alla andra gånger) vilket känns skönt för mig och säkert min bebis. Nu blir det lite mys till ensam mamma söker, där man även får se ett igenkänt ansikte, kul!

Ha en härlig måndag alla / Magda

image

Vecka 35!!

Ebola

Många tankar går kring ebola viruset, som bara blir större och större. Jag hatar allt det där med virus/sjukdomar vilket jag tror att alla gör. Men jag är ganska dramatisk på den fronten, då jag fått höra att det redan finns få människor som blivit körda till sjukhus i Tyskland, med viruset i kroppen och sedan dött. Allt sånt skit sprider sig så jäkla fort, man kommer väl  knappt våga sig utanför dörrarna snart och isolera sog totalt. Jag har läst på allt om smittorisken, vilket jag verkligen inte borde ha gjort eftersom jag vet hur jag är som människa. Men jag är för nyfiken och vill alltid veta allt ang sjukdomar/bakterier/virus osv och sen mår jag inte speciellt bra, när jag vet för mycket. Tänk om en människa råkar nysa bredvid mig, som nylien fått ebola (vilket inte märks av direkt) då blir jag ju direkt smittad. För när man nyser, så sprider det sig ca två meter eller mer på varje håll. Jag får väl snart införskaffa mig sån ”rymddräktsliknande” outfit och gå ut med den på stan/affären, så jag kan känna mig säker. Jag vet ju såklart att man inte kan spärra in sig, men man blir ju skraj. De som är lika rädda för sånt som jag, vet exakt hur det känns att ständigt oroa sig för något, som inte går att bota och samtidigt smittar lätt. Även fästingar och myggor bär på det!! Fy!!

Annars har det varit stadsbesök och röntgen för Jims del, vilket inte var positivt. Känns lite som att saker vill gå emot oss just nu och då undrar man, vad man gjort för fel…

Glass och kaffe satt iallafall fint i magen!

Ha en bra dag alla / Magda

image

image

Sjukt god kiwiglass som vi åt på eiscafe milano, värt att testa om ni är på besök i Flensburg.

Mage

Såhär blev slutresultatet av gipsmagen! Vet inte var jag ska ställa den ännu, men jag hittar nog på något snart. För att kunna titta tillbaka själv i bloggen, så är jag i vecka 34, då denna gjordes.

IMG_3123.JPG

IMG_3124.JPG

Vecka 34

Då har vi gjort en gipsgjutning av min mage. Jag blev väldigt nöjd och det blev även Jim, fastän han kämpade med att sätta på gipset och svettades. Det var jobbigare än han trodde och när gipset vek sig, så blev han smått irriterad. Men tillslut så blev han nöjd och sa ”detta var ändå ganska kul”.

Imorgon ska jag iväg och köpa något fint sidenband och skriva vilken vecka jag är i. Om jag någongång skaffar mig ett barn till, så vill jag göra en gipsmage i samma vecka. Det är både fint och kul att ha tycker jag. Inspirationen fick jag från min syster, då hon gjort gipsmage med båda barnen. Den första för nästan 4 år sedan och jag tyckte det var så fint. Men nu har jag äntligen min egen att titta på! Lägger ut en tydligare bild på den imorgon när den är helt klar.

image

Veckan!

I tisdags fick vi besök av min mamma, syster och syskonbarnen. Det har alltså blivit en vecka med full rulle, som har bestått av utflykt till skogen där vi matade vildsvin, gick en lång runda, lekte på lekplatsen och fikade hemmagjorda krabbelurer, mackor, kex osv. Det har även blivit långa promenader, massa bus, lång lekstund på funpark ( samma som busfabriken) mysiga kvällar och tidiga morgnar. Jag och Jim tog med oss barnen till funpark igår, medan mamma och syrran körde till stan och kollade lite. Det är väldigt skoj med barn, men samtidigt lite ansträngande när man är gravid. Jag har iallafall fått känna på, hur det känns att vara gravid tvåbarnsmamma för en dag, haha! Jag klarar av det bra och märker att jag ändå fortfarande är hyfsat aktiv, men det känns ändå lite i ryggen och idag är jag trötter. Så det blir bara vila och en kort promenad senare idag. Det har varit en bra vecka och jag saknar busungarna redan, men snart har jag också min busunge, men först ska jag ta vara på mina 6 sista veckor som gravid. Kan inte förstå att jag snart ska bli mamma!! Nu öser jag på med lite bilder från veckan som har gått. Det är ganska många bilder, så har satt ihop alla i collage.

Ha en rolig helg alla / Magda

IMG_3058.JPG

IMG_3061.JPG

IMG_3057.JPG

IMG_3060.JPG

IMG_3073.JPG

IMG_3106.JPG

IMG_3103.JPG

IMG_3107.PNG

IMG_3104.JPG

IMG_3102.JPG

IMG_3105.JPG

IMG_3108.PNG

Bra helg!

För första gången igår, på ett långt tag åkte jag och Jim till stan, bara för att göra något. Då åt vi även sushi på rullande band, det var gott och man fick äta hur mycket man ville till priset av 9€, per person. Bra pris och det fanns mycket olika smårätter att välja. Vi måste sett ut som kräng, då jag var snabb med att plocka på mig massa tallrikar. Tror nog inte det uppskattades av de andra som också åt där , men man får vara snabb och passa på. Det kom ju liknande rätter då och då ändå! Efter att vi åt oss proppmätta, satte vi oss på ett annat fik och tog en kaffe. Resten av lördagen blev lugn med bakning och filmmys.

Idag tog vi tag i blöjtårtan, som jag fick på baby showern. Ville egentligen inte öppna den och istället låta den stå så fint i rummet. Men Jim tyckte vi kunde göra nytta av den istället, så han ändrade om mitt tänkande och nu är allt uppackat. Vi fick mer än vad jag trodde, så det var lite spännande att plocka upp allt. Nu ligger blöjorna och sakerna där dem ska.

Ikväll är det hemmamatch mellan Flensburg- Allingsås och jag vet redan vem som vinner. Skulle det bli en skräll så får man skämmas lite!!

Har nyss gjort upp två feta sallader och ska snart iväg, handla kött och bröd till det. Det är så gott med sallader, mums!!!

Ha en bra söndag alla / Magda

image

image

image

Mys

Idag blev det egen hemmagjord pizza med min favorit. Ett perfekt avslut en Fredagskväll med killen i mitt liv. Vi har redan lagt oss i sängen och ska kolla film, jag lär somna fort för känner mig trött. Älskar mysiga dagar som dessa, speciellt när man är extra seg.

Godnatt / Magda 

image