Rummet

Rummet är nästan helt klart till vår flicka och om ungefär 4 veckor, sägs det att hon är klar i magen och får titta ut. Tror verkligen inte hon kommer så mycket tidigare, så det är bättre att titta långt fram, så man inte blir allt för besviken. Men rummet står redo, inklusive allt annat som ska vara fixat.

Ikväll  blir det tapas i stan med två Tyska tjejer, ska bli så otroligt gott. Jag är redan grymt hungrig, men får stå ut knappt två timmar till.

Nu blir det en dusch!

image

Resa

Åh, just nu är jag så himla sugen på att ta en sista minuten, med all inclusive till ett varmt ställe. Jag hade utan tvekan gjort det direkt (efter torsdag) eftersom jag har bebis kontroll. Men problemet är, att jag inte har någon att åka med! Vissa jobbar, andra har barn, Jim har handboll, många pluggar och jag väntar på att tiden ska gå. Man vill ju inte åka med vem som helst heller, alla jag kan tänka mig att åka iväg med är tyvärr upptagna (tror jag) Har ju inte frågat alla, men jag antar jag får höra ” du kunde sagt det  tidigare” ” jobbar tyvärr” osv. Jag vill bara åka iväg en vecka, ta det lungt, bada i poolen, umgås och äta gott. Typ fördröja tiden kan man väl säga! Jag kan umgås med folk här, jag kan åka till Sverige men jag vill ju ändå utomlands. Önskar någon just nu var i samma sits som jag, gravid, förväntansfull, excalterad, vill mycket, vill fördröja de sista veckorna  av graviditeten, vara spontan osv. Haha, låter som att jag inte har något liv, men det  är ju så att jag har det och ett jäkligt bra sådant, fast tankarna går ju ändå bara åt ett håll. JO, bebisen! Jag undrar om alla gravida är lika nojiga som jag och längtar så jäkla mycket att få ut ungen, kunna bli sig själv igen, kunna röra sig som f*n och ej ha ont i svanken.

Nu har jag tjatat lite och kan säga att jag verkligen  inte är nedstämd och är supernöjd över allt jag har. Det enda jag vill, är att kunna göra en massa, men kan inte då kroppen styr över mig.

Nu blir det filmmys!

image

Yes

Jag tänkte  lägga ut från 3D ultraljudet, men det blev som sagt inga bra bilder  och det var nästan lite konstigt att se, då barnet såg lite läskigt ut. Man kan väl säga, att det såg ut som en människa som var gjord av sten. Bilder kommer jag lägga ut, när hon kommit till oss på riktigt istället och då är hon garanterat en sötare skapelse, än vad 3D bilderna visade. Jag är inte nöjd, försöker inbilla mig att det var värt det, men jag tycker inte det längre. Hon skulle inte hållit händerna framför ansiktet, men vad ska man göra. Hon trivs väl med att ha händerna så. Just nu sitter jag och tittat på fotboll, med Hampus och Jim, men är egentligen  inte alls intresserad. Men man kan väl sitta med som sällskap.

Annars är jag lite trött/glad och ska unna mig med lite glass snart också. Det blir lördagsmys för min  del!!

Ha en bra kväll alla party/mys människor / Magda

3D ultraljud

Var som sagt idag på 3D ultraljud, vilket resulterade till bilder som inte alls var tydliga. De hade kunnat vara det, om inte hennes båda händer var i kors som en ninja, uppe vid huvudet. Sen var hon sprallig, knuffades och sparkade  på ultraljuds apparaten. Vi kunde i alla fall se munnen, skallen och ena ögat då och då, fast bara en kort stund, då hann vi även se henne le lite. Men det var väl värt ett försök. Mannen som gjorde ultraljudet försökte typ allt, han skakade magen, puttade, tryckte lite och letade. Tog oss cirka 45 min, vilket resulterade  till att jag blev sjukt illamående. Det var ingen bra idé att ligga så länge på rygg. Vi fick med oss en del bilder,  som vi ska kolla genom när vi kommer hem, så får vi se om man ser något.

Efter blev jag superhungrig, så vi tog en mysig fika på stan och nu sitter jag i bilen och väntar,  på att Jims behandling för foten ska bli klar. Vi ska nämligen snart till affären, handla hem sötpotatis, oxfilé och grilla det, göra en god sallad och sås till. Så jäkla gott ska det bli!

Lägger ut en 3D bild senare om det blev någon hyfsat bra.

Kram / Magda

image

Rastlös!

Ja vad ska man säga! Jag har börjat ogilla att vara ensam, förr älskade jag ensamtid och nu blir jag bara rastlös av att göra saker ensam. Jag underhåller mig själv, men det är ändå halvt tråkigt. Första dagen igår, jag varit helt ensam på länge och det har känts som en evighet.  Visst, jag har ju en vilding i magen som underhåller mig lite, men vi ser ju inte varandra ännu. Men mitt humör går upp och ner, har nästan alltid älskat att göra saker själv och nu hatar jag det. Fast jag kan ändra mig rätt fort,  jag kanske gillar det igen nästa gång. Jag behöver inte ha en folkmassa här, bara en människa  som sitter med mig, haha…
Imorgon ska jag på 3D ultraljud, vilket ska bli spännande! Hoppas bara jag får bra bilder och att hon inte rör sig så mycket som hon brukar. Jag lägger ut någon bild imorgon  i alla fall, så ni kan få se en (förhoppningsvis) mer tydlig bild på min tjej.

Ha en god dag / Magda

Lycka!

Jag och Jim åkte till Sverige i fredags för en kort visit och för att fira Jims födelsedag i lördags. Igår skulle vi hälsa på syrran och barnen för att umgås lite. Men istället möttes jag av en baby shower och alla som stod tyst gömda bakom hörnan! Vi åt pastasallad med vitlöksbröd och sen blev det massa goda sötsaker och även en del lekar. Jag hade verkligen inte en blekaste aning om detta, jag fick faktiskt en chock och började till och med att gråta lite. Tänk att de har gått bakom min rygg och planerat detta, själv har jag tänkt ” äh, vem skulle ge sig tid till att göra detta för mig” jag har ju själv aldrig överraskat någon på detta viset. Jag är en dag senare, fortfarande chockad och så jäkla glad! Detta är den häftigaste överraskning jag har fått. Jag är så otroligt tacksam för allt och för all den tid ni alla har lagt ner, det var supermysigt!! Tack till min syster, mamma, Githe, Josefine, Kim, Hanna, Joy, Natti och Birgitta🎈 Jag får heller inte glömma att tacka min fina pojkvän Jim, som tog tag i detta från början ❤️

Nu öser jag på med lite bilder, ha en bra måndag allesamman / Magda

IMG_2933.JPG

IMG_2935.JPG

IMG_2936.JPG

IMG_2940.JPG

IMG_2951.JPG

IMG_2946.JPG

IMG_2947.JPG

IMG_2950.JPG

IMG_2952.JPG

IMG_2954.JPG

IMG_2955.JPG

IMG_2953.JPG

IMG_2962.JPG

IMG_2959.JPG

IMG_2956.JPG

IMG_2957.JPG

IMG_2965.JPG

IMG_2966.JPG

IMG_2968.JPG

IMG_2963.JPG

IMG_2970.JPG

IMG_2971.JPG

IMG_2973.JPG

IMG_2972.JPG

IMG_2974.JPG

IMG_2982.JPG

IMG_2980.JPG

IMG_2976.JPG

IMG_2996.JPG

IMG_2985.JPG

IMG_2995.JPG

IMG_2997.JPG

IMG_2958.JPG

IMG_2961.JPG

Sverige

Jag har än sålänge haft två superbra dagar här i Sverige. Vi anlände hemma runt 17, då jag först blev avsläppt hos syrran i ca en timme eftersom Jim skulle på rehab. Efter det hämtade Jim upp mig och vi åkte hem till hans föräldrar och syster. Där blev vi bjudna på god kasslersallad och bröd. Vi blev även överraskade med superfina bebiskläder, strumpor, strumpbyxor, mössa och en gammaldags tavla, av både Joy och Jims föräldrar.

I lördags köpte vi med oss bullar hem till Josefine och Caj, för att äta frukost och där vi äntligen fick träffa fina Theo. Han är så söt, lugn och jag fick mysa mycket med honom! Det var riktigt härligt att få hålla en sån liten nykomling, som endast är 6 dagar gammal. Theo fick en liten present av oss och även vi fick en present av dem alla tillbaka. Vi fick en bok där man skriver in all information om graviditeten, under och efter, alltså allt som har hänt och kommer att hända. Det tackar vi för!

Runt 16 åkte vi hem till Natti och Ted (Jims bror och broderns flickvän) för att se deras nya hus, som var stort och fint och även för att fira Jim, eftersom han fyllde år i början av september. Vi fick sjukt god mat och en massa olika efterrätter. Vi var 12 personer inklusive 3 barn, så det blev en massa stim och skoj. Efter vi ätit de goda efterrätterna fick vi ännu fler presenter, vilket jag inte alls förväntade mig så vi blev väldigt överraskade. Vi fick massa olika skärbrädor, två lampor, pengar och en supersöt rosa/randig mössa och napphållare. Vilka dagar man har haft, vi blir så glada av all omtänksamhet. Fotade tyvärr ingenting där, eftersom jag var så uppe i allt och glömde bort det. Men dagen i sig var suverän!!

Nu ska vi snart käka frukost, här hos Jims föräldrar och sen ska vi bege oss upp till min syster och hennes syskonbarn för att spendera lite tid med dem också.

Jag är så jäkla glad att jag är just jag och får äran att ha så fina människor runt omkring mig, jag uppskattar allt så mycket och njuter till fullo av mina dagar. Jag älskar livet kan man väl säga!

Ha en mysig söndag allesamman / Magda

IMG_2909.JPG

IMG_2914.JPG

IMG_2913.JPG

IMG_2903.JPG

IMG_2915.JPG

IMG_2910.JPG

IMG_2917.JPG

IMG_2930.JPG

IMG_2920.JPG

IMG_2925.JPG
Jag och lille Theo 💎

IMG_2908.JPG

Kontroll

Varit på kvinnokliniken idag och tagit lite blodprover,  kollat hjärtljud på vår tös och gjort ultraljud.  Jag tycker det är lika spännande varje gång och även att få höra att vår flicka växer bra, gör mig glad. Hon har växt väldigt fort tycker jag,  på 4 veckor har hon ökat nästan 10 cm och gått upp 500 gram. Så nu är hon nästan 42 cm och väger 1490 gram, min känsla är att hon kommer komma tidigare.  Men man vet som sagt aldrig,  det återstår att se.

Jag mår annars mestadels fint, fått tillbaka illamåendet lite men det är inget jag lider av och tröttheten är kvar.  Svullna ben, armar och ansikte har jag också fått. Helt otroligt vad det kan samlas vätska i kroppen, det kliar även ganska mycket. 

Vi bokade in ett 3D ultraljud till den 25 september,  så jag hoppas verkligen vi får bra bilder, för det är inte alls billigt. Jag tyckte vi kunde avstå, för vi lär ju se barnet om ca 9 veckor ändå, men Jim tycker verkligen att vi ska göra det. Det där med priser kan ibland skrämma mig, men Jim sa att ”hur ofta gör man något sånt och det är kul att visa när hon blir äldre” Självklart tycker jag också att det ska bli spännande, så det blir av.

Jim har åkt iväg på någon fotoshooting och reklam inspelning nu och efter det ska vi åka iväg, handla en actifry och fritera pommes och steka snitzel till det. Mums!

image

Här är en liten bild av hennes fot!

Veckan i Sverige

Veckan i Sverige har som vanligt varit varmt välkomnande och mysig. Jag har mestadels bara spenderat tid med min älskade familj och även min vän Josse. Det blev en väldigt tröttsam men samtidigt kul vecka. Jag fick spendera tiden med mina två älsklings ungar och då kan det inte bli bättre.

Jag kom hem på söndag, då jag fick reda på att min vän Josse äntligen fått sin efterlängtade påg. Hon höll mig uppdaterad sen dagen innan och messade mig under natten. Ja, den natten var jag uppe i varv och glad, så jag sov riktigt dåligt. Jag upplever alltid en sån glädje med andra och det är så kul. Jag är så glad att hon delade allt med mig. När jag väl kom hem, skickade hon en bild och video, på sin söta påg och det fick mig att längta ännu mer efter min flicka. 

Sen igår har jag tvättat alla bebiskläder, så jag kan lägga ner det i hennes nya byrå. Jag har två tvättar kvar, så det är skönt. Vi har fått så sjukt mycket kläder till henne, av våra familjer. Så det är något som verkligen inte kommer att fattas. Vi har även inhandlat allt, vissa saker ska hämtas nu i helgen och då ska bara rummet städas och göras klart, sen är det bara att vänta på henne.

Vi fick även hem alla ikea möbler igår, som också blev uppmonterat av en duktig man. Så nu har vi köksbord i köket och en byrå/garderob i tvättrummet för att kunna förvara allt. Nu är det verkligen ordning och reda på riktigt, vilket får mig att må mycket bra och det är så det ska vara!

I helgen ska vi till Sverige igen, fast endast 3 nätter och då ska vi spendera mycket tid med Jims familj och även få träffa nykomlingen Theo (Josse och Cajs påg) sen blir det inga mer besök förrän nästa år.

Nu blir det en kopp kaffe och sedan en promenad.

Ha det bra / Magda

image

image

Mycket rosa, vitt är i tvätt och mörkt ska in sen.

image

Vecka 30

Då är jag i vecka 30 och har ”bara” 10 veckor kvar, eller fler om jag går över, vilket jag verkligen inte hoppas. Varit lite nervös i veckan, då jag en dag inte kände några sparkar under hela dagen,  förrän på kvällen. Hon har ju varit helvild annars.  Men det går i vågor och jag har ju sprungit runt med syskonbarnen,  så har kanske omedvetet inte tänkt på det. Men tösen sparkar inte lika ofta under en dag längre, fast när hon väl gör det så är det riktiga karatekickar jag får och det gör ont. Känner även hur hennes fot/hand/arm eller vad är hon trycker ut, väldigt tydligt. Känns nästan som att jag kan greppa tag i henne genom huden, så hårt trycker den lilla busen. Hur tusan kan de små fossingarna vara så små, men så starka!! Längtar tills jag kan få pussa dem och mysa med henne, dock vet jag att jobbiga tider dyker upp också, men det tar jag då.

Jag har växt ännu mer på magen och det fortsätter såklart, har även svullnat lite här och där tycker jag. Känner mig ungefär som en pingvin, vet ju kanske inte riktigt hur de känner sig men de ser ju klumpiga ut.

Har även blivit extremt trött, så när jag vaknar på morgonen, då vill jag bara sova vidare. Jag hade nog kunnat sova till eftermiddagen, ut och gå en timme och sen sova igen. Men det funkar inte att sova så mycket,  man får bara huvudvärk och blir uttråkad. Denna trötthet började komma sen jag kom till Sverige igen. Det är bara att kämpa emot, vilket jag gör.

Nu ska jag upp ur sängen, käka mackor, bege mig upp till mina syskonbarn och Ikväll blir det god mat, hemma hos Josefine och Caj.

Ha en fin dag / Magda
imageå

IMG_2862.JPG