Godmorgon

Då är vi tillbaka i Sverige igen! Ligger just nu i sängen och stirrar ner på magen, den kurrar mycket och jag känner faktiskt att hon finns där. Fast det har jag gjort i två veckor redan. Ja, det är i tidigt skede för första barnet har jag läst, men vissa kan ändå känna av rörelser. Själv tror jag, att jag nästan är två veckor längre gånget eftersom ”symptomen” tyder på det. Även min magkänsla säger det, men vi får ju se längre fram. Magen har även växt fort sista veckan och nu ser man mycket närt jag bär tighta kläder. Det är så mysig! Ska snart äta lite frukost och sen ta en lång promenad, efter det ska vi till min systerdotter Amelia, som fyller ett. I vår familj har vi en rolig tradition, som vi kör på varje barn som blir ett år. Då lägger vi fram ett snapsglas, en bok och en peng. Snapsglaset står för ”festprisse” boken för ”smarthet” och pengar för ”rikedom”. När man lagt fram sakerna, går hon fram och tar något, som då ska utspegla hennes framtid. Själv tog jag snapsglaset och min syster boken. Kan stämma, då jag älskade att festa till det ofta och syrran blev duktigare i skolan, haha! Ok, jag var inte heller den sämsta i skolan, fast hon blev lite bättre. Som sagt, så är det en rolig sak bara.

Ha en mysig söndag / Magda

Svullo.

Veckan har ju bara sprungit iväg!! Har nästintill varit internetfri en hel vecka och det har varit riktigt skönt. Vädret har verkligen varit riktigt dåligt fram tills idag, då solen sken upp. Men denna veckan har varit så mysig med min polska familj och bästa pojkvän. I måndags cyklade jag och Jim till en skog och plockade egna blåbär, då var det ändå hyfsat fint väder. Så mysigt och man kände sig som ” förr i tiden” vi hade även picknick med oss. Annars har veckan varit lugn med skogsturer, massa besök, fika, mys, storstadsrunder m.m. Idag köpte vi en fin bilbarnstol i neutral färg, brunt/ beige ! Vi kollade också in massa söta flickkläder och jag längtar ännu mer efter vår lilla flicka. Det är så roligt nu och jag känner att det verkligen är på riktigt. Om en vecka är halva tiden gången och då är det ” bara ” 20 veckor till, vilket känns sådär för jag kommer nog bli hyfsat knubbig. Min aptit har blivit väldigt hög och jag äter allt jag kommer åt ( nästan). Är ändå duktig när det gäller sötsaker, men all mat lockar så fint. Men väntar man på något gott, så spelar det ingen roll. Jag blir en glädjesprudlande tjockis istället, Haha!

Om två dagar är det hemresa till Sverige igen och då väntas det kalas för syrrans flicka. Det blir även Ullared med Jims mamma på måndag, det ska bli skoj!! Nu ska vi bort till vårt lilla crib igen och sova, för imorgon ska vi till min kusins skolavslutning.

Sov gott alla / Magda

20140626-215946.jpg

20140626-220028.jpg

20140626-220002.jpg

Midsommar!

Skulle egentligen skriva, ”glad midsommar” i fredags men jag hade en fullspäckad dag, vilket resulterade till att jag inte hade någon tid. Men hoppas alla hade en fin och lyckad midsommar i alla fall. Det hade jag och allt började redan 13 med ett dop för Jims syster. Vi fick god fika och mat, där var även trevliga människor. Under kvällen åkte vi hem till Jims vän, Oliver och det blev lite livat med dans och musik. Under natten körde jag ut till min vän Hanna i Köpingebro, som även hade fest. Det blev en superkul kväll med roliga människor. Jag agerade ”taxi” men det spelar ingen roll, för jag kan ändå inte dricka och jag hade skoj. Igår morse åkte vi till Polen, så nu är vi här och stannar till nästa lördag. Så jag kommer knappt blogga eftersom vi inte har något wi-fi, där vi sover. Uppdaterar mig annars till söndagen och berättar om min vecka. Lägget ut lite Bilder från midsommar nu i alla fall 🙂

Ha det bra alla! / Magda

20140622-103535.jpg

20140621-220357.jpg

20140621-220346.jpg

20140621-220332.jpg

20140621-220255.jpg

20140621-220316.jpg

Ultraljud.

Då fick vi äntligen gå och kolla vilket kön det blev och det blir en tös. Det kändes så overkligt! Men hon var rent vild där inne och sparkade loss med benen, så det blev inga bra bilder på fötterna. Dock fick vi se foten komma rakt mot kameran där hon även särade på stortån. Då fick vi förfrågan ” vem av er kan sära på stortån” och jo det kan ju jag, så tydligen redan där, har den fått något från mig, haha. Fick även höra att allt var tidigt utvecklat och att man redan såg anlag från tänderna, vilket var märkligt (tycker jag)  eftersom jag ändå var en vecka bak. Vår lilla flicka hade redan fått allting, det är bara kroppen som ska växa till sig. Det var i alla fall så spännande och jag längtar så jäkla mycket nu!! Allt såg bra ut i dagens läge, så det underlättade en del eftersom man ändå undrat och grubblat lite. Jag är så himla lycklig, glad, förväntansfull, ja allt just nu.

Nu ska bege mig upp till Syrran! Ha en bra dag allesammans / Magda

20140618-175032.jpg

Bilder!

Tänkte lägga ut lite bilder från min helg, som har varit kanonbra! I lördags grillade jag med familjen och spelade spel. igår var jag uppe i Göteborg med Githe ( Jims mamma) och Fanny (Jims kusin) och såg en viktigt match, vilken resulterade att Sverige vann. Så nu har de tagit sig till VM i katar! Även Jim åkte med oss hem, vilket var riktigt härligt eftersom vi inte träffats på nästan 3 veckor. Det är alldeles för länge!! Nu tänkte jag ut och gå en sväng. Ha en fin kväll alla!

20140616-191614.jpg

20140616-191625.jpg

20140616-191637.jpg

20140616-191651.jpg

20140616-191712.jpg

20140616-191727.jpg

20140616-191744.jpg

20140616-191824.jpg

20140616-191836.jpg

20140616-191914.jpg

20140616-191924.jpg

20140616-191947.jpg

20140616-191959.jpg

20140616-192013.jpg

Studenten

Helt galet vad tiden går fort, det känns ungefär som att det var igår jag tog studenten. Vaknade imorse av lite vissel och skrik och började tänka på, att de som går ut idag, precis hade slutat sjuan när jag tog studenten, för fem år sedan. Vädret började precis som när jag tog studenten, blåst och regn. Fast nu har det blivit varmare och sol. Ah, jag blir så glad men ändå lite avis att höra allt ljud, men det tror jag alla blir. Jag minns det så väl, fastän jag inte var helt nykter och det var så jäkla skoj. Även skoltiden var lyxig, man fick ju utbildning och mat serverad varje dag. Men ändå hade jag aldrig bytt ut mitt liv till det igen, inte ens för alla pengar i världen. Mitt liv blir bara bättre och jag är världens lyckligaste med det jag har nu. Minnen förblir, men åren blir roligare.

Nu ska jag ta det lungt i solen innan jag börjar laga mat. Det blir lax, potatis och hollandaiesås. Mums! 😎

Grattis till alla studenter i alla fall och ha en fin Fredag alla / Magda ☀️

Lite äldre bilder från min student!
image

image

image

image

image

image
image

image

Dagar.

I måndags var jag hos syrran och barnen. Man får nästan lite skuldkänslor när man inte kunde leka med dem, som man  brukar. Men det gick bra ändå och den äldsta förstod varför, så istället titta jag på när William sprang i vattenspridaren.  Under kvällen åkte jag iväg med föräldrarna till svarte och åt min efterlängtade mjukglass med nouisett.  Igår var jag uppe hos Jims mamma med bullar, stannade där några timmar och följde även med och hämtade deras fina nya bil. På kvällen ringde Josefine och ville jag skulle grilla med Kaj, plus två till och bada i pool, så sjäkvklart körde jag ner.  Dock badade inte jag, vilket kändes lite jobbigt eftersom jag inte får ännu. Men jag doppade benen och blev även bortskämd med mumsig mat och frukt med smält chocklad, till efterrätt.  Det var skoj!! Idag har har jag städat föräldrarnas lägenhet ( för att jag kände för det) så de lär nog bli glada och ikväll ska jag hem till Josefine.

Ha det bra alla / Magda

Bättre!

Man märker verkligen att allt gåt mot en bättring, jag har mindre ont, jag sov hela natten och jag går lite snabbare.  Det är ju helt otroligt så fort kroppen kan återställa sig. Sen är jag den som älskar att cykla hit och dit, gå överallt, röra på mig, spralla runt, vilket jag ännu inte kan och då känner jag mig rastlös istället. Men lite till så!  Igår kom i alla fall Josefine på besök med bullar, sen var jag ute och gick en hyfsat ”lång” promenad med mamma, på 30 min som egentligen skulle tagit ca 15. Men bättre det än ingen. Jag mår annars suveränt och mitt huvud vill bara göra allt NU! Snart ska jag bege mig upp till syrran, för nu jobbar föräldrarna och jag är i behov av sällskap. Skulle man se en ung tjej som ser ut att ha världens sämsta kondis, så är det bara jag.

Ha en solig måndag alla / Magda

image
Syrran och Jag ♥

Sjukhuset

I onsdags trodde jag att det var niferex ( järntabletterna) som ställde till det för mig, med bla kräkning, magknip/smärtor. I torsdags hade jag inte alls så ont men istället blev jag mig yr och hade ont i tarmarna, kändes det som. Jag ringde sjukhusrådgivningen och de hade sagt att jag skulle ta mig till akuten. Men jag tvekade eftersom jag ändå tyckte det hade blivit bättre. Så pappa tvinga ner mig istället. Lika bra att kolla ändå! Jag berättade som det var, blev insläppt direkt och fick ta en massa prover, då det visade sig att jag hade någon inflammation som de inte visste. Fick även göra ultraljud och kolla så bebisen mådde bra och att allt utöver stod rätt till. Det gjorde det. Jag blev i alla fall inlagd och jag hatar att ligga på sjukhus. Fick även ligga bland tre andra vilket jag ogillar ännu mer. Dagen efter var smärtorna kvar, fast ännu mindre, vilket ville få mig att åka hem igen. Men tydligen rörde det sig om blindtarmen, så fick bli inkallad på operation. Det kändes mer som att jag var lite gasfylld just på höger sida. Det enda jag minns var att jag blev så otroligt snurrig av gasmasken, sedan vaknade jag upp nyopererad. Jo, det var faktiskt blindtarmen som hade börjat bli inflammerad, så just nu är jag glad över att jag åkte in. För hade jag väntat och den spruckigt, så hade det blivit ännu mer komplikationer för mig och bebisen. Allt gick fort och det ser fint ut, men jag har så jäkla ont överallt. Fast det är inte så konstigt, alla operationer gör väl ont efter. Fick en del besök under tiden efter operationen, fast var helt groggy haha. Nu har jag ett mindre problem att tänka på, kan man väl säga. Jag åkte i alla fall hem några timmar efter och det var ok. Två- tre dagar till så släpper förhoppningsvis det värsta. Det händer alltid något när jag kommer till Sverige, tyder nog på att det ska vara så.

Ha en fin lördag alla / Magda 🙂

Mys

Var hemma hos Josefine igår och hade en mysig dag med rabarberpaj, som hon gjorde och pizza. Det är så klassiskt att köpa pizza när jag är på besök, för det finns ingen godare pizza än  i Sverige. Idag har jag varit hos syrran och lekt med barnen, men har känt att jag haft magknip halva dagen så jag åkte hem. Just nu ligger jag i sängen och har så jäkla ont i övre delen av magen. Det är ingen magsjuka, men jag tror att jag har fått det efter mina Järntabletter jag fick igår. Ska slänga dem i väggen. Min kropp tål inte det!! Ska snart försöka sova och hoppas att det försvinner under natten.

Ha det fint! / Magda

20140604-212654.jpg
Josefine!

20140604-212724.jpg

20140604-212744.jpg