Sweden!

Nu kan jag gå ut offentligt om att jag är i Sverige! Jag kom hit torsdagskväll, men har inte velat säga något eftersom jag ville överraska min familj och vänner. Och ja, de blev verkligen chockade efter att vi bestämt en Skype tid med dem men istället knackade jag på dörren runt den tiden. Jag älskade den reaktionen, för även jag tyckte det var pirrigt och kul haha. Så nu är jag i Sverige, för att stanna nästan två månader. I torsdags sov jag hos syrran och har nästan hunnit träffat alla. Tänkte snart ringa Jims mamma och kila upp dit. Nu ska jag fortsätta äta mammas hemmalagade pizza.

Ha en bra dag / Magda

20140531-142052.jpg

20140531-142108.jpg

Mina älskade syskonbarn! ❤️

Sista dagen

Då var det min och Jims sista dag tillsammans, på nästan tre veckor och det känns inte alls kul. Men självklart unnar jag honom det bästa och han älskar det han gör, vilket också gör mig glad. Han åker till köln imorgon och efter det, direkt till landslaget. Men snart åker jag till Sverige, så det är positivt eftersom jag får träffa alla igen och då lär man hitta på med mycket. Jag hoppas sommarvärmen snart kommer tillbaka, för just nu är det svalt, molnigt och blåsigt.  Känns som början på hösten!! Nu ska jag packa lite och påbörja städning.

Ha det bra alla / Magda

image

Tjat, tjat, tjat!

Politik hit och politik dit, jag bryr mig inte! Jag bor i Tyskland! Sen förstår jag mig inte på det, eftersom jag aldrig varit intresserad. Man får ändå inte som man vill och jag har redan mina egna åsikter, på vad jag tycker är rätt och fel.  Det står jag fast vid, dock är det inget som hade kunnat bli genomfört. Från det tråkiga till det roliga, så har jag haft en toppen helg. I Fredags fick jag äntligen testa på att rida och även klappa massa hästar, det var så kul och djuren är så mäktiga.  Dock var jag inte beredd på att det skulle skumpa så mycket när jag red, men det var bara att slappna av och följa med i takten. Givetvis red jag inte själv, utan Anne (ny kompis) fick leda mig. Tror inte det hade gått så bra annars. I Lördags grillade vi gott hemma hos mig, skulle egentligen göra det på fredagen men det blev massa regn.  Det var trevligt! Vi hade bara ett problem och det var att starta grillen. Jag gjorde precis som Jim brukar göra, men det tog kanske 1 timme längre. Både jag och Anne måste sett förvirrade ut. Felet enligt Jim, var att jag hade för lite kol och tändvätska.  Jag skyller på dålig kol! Igår blev det en god pankaksfrukost och efter det hittade Jim en annons med billiga cyklar.  Vi kände för att cykla, så vi åkte dit, testade två stycken och köpte dem. Bra pris och bra cyklar! Så nu jäklar ska det cyklas så mycket det bara går. Just nu ligger jag i solen och nä det är inte skönt längre, håller på att svettas ihjäl.  Så tänkte upp och fixa till mig, för ska till stan och fixa lite ärenden. Om 7 dagar är vi tillbaka i Sverige och stannar några veckor, japp jag längtar!!

Ha en skön sommardag / Magda

image

image

image

image

image

Jag älskar Buddha

image

image

2 år!

Jaha, då blir det ”massa” 2-års firande idag. Ett, att jag har haft körkort i två år och därmed har prövotiden gått ut. Två, att Jag och Jim har två år idag. Morgonen började med att jag klippte gräsmattan och rensade ogräs. När Jim kom hem, så åkte vi iväg till Glückburg (ett ställe med en fin strand och turister) Där åt vi korv, glass och gick en lång runda. Sommaren är här känns det som, för idag hade jag en klänning på mig och gick utan skor. Det är så skönt! Nu tar vi det bara lungt i trädgården.

Ha en fin dag alla! / Magda

image

image

Buhuu

Imorse när jag vaknade, blev jag så jäkla glad. Det var 20 grader och strålande sol, fast det har det varit hela dagen.  Vi var ute och gick en lång promenad på morgonen och sen började jag må rikitgt illa. Kändes som att jag skulle svimma när vi var och handlade, så vi körde hem direkt. Nu har jag legat i soffan hela dagen, fryst med feber och illamående. Mår fortfarande dåligt, fast ändå bättre! Men hoppas det går över till imorgon, för då ska vi på dag spa.

Helgen har annars varit bra, der var kul att ha Julius och Oliver på besök och vi fick även se en god vinst av Flensburg.  Efter matchen var det avslut för 5 spelare, som ska iväg på nya äventyr.  Jag blir lite rörd när jag ser sånt, men det var fint! Nu ska jag se vidare på en komedi.

image

image

image

image

image

Middag

Det blev en väldigt bra dag igår med en stadsrunda på dagen. Under kvällen åkte vi till Macedonia ( en restaurang) som jag inte varit på i nästan ett halvår.  Brukade äta där ofta innan, men sen ”tröttnade” jag lite på det. Det blev i alla fall ett glatt välkomnande av den trevliga personalen och som vanligt, en jäkla massa mat! Vi satt där i tre timmar, åt och drack massa gott. Sen gick vi till beachclub, en mysig ”strandbar” med underhållning av fotboll. Fast själv tycker jag inte fotboll är så skoj, men med gott sällskap så funkar det. Det blev en massa goda drinkar, fast alkoholfria till mig och Jim, som idag ska spela sin sista hemmamatch. Så även idag blir det skoj, med match, mat, avsked för spelarna som ska sluta och en massa människor.  Nu ska jag ner och äta bullar!

Ha en fin söndag alla / Magda

image

image

image

image

image

image

Fin dag

Det blev en väldigt underhållande dag igår, med gott sällskap. På förmiddagen var vi hos Jims sjukgymnast Carro, där vi blev bjudna på god fika och massa snack.  Hon kan ingen engelska och jag lite sämre Tyska, men vi förstår varandra ändå. På eftermiddagen träffade jag ett helt nytt ansikte, som faktiskt tog kontakt med mig via min blogg. Vi tog en fika, jag valde någon shake, som inte var speciellt god.  Sen åt vi även thaimat och hade mycket att prata om. Grymt trevlig tjej och även vågligt att ta kontakt på det viset. Det gillar jag!

Idag får vi även trevligt besök av av Jims vänner, Oliver och Julius, som stannar till måndag.  Då lär det bli full rulle i hemmet, men vi älskar besök!

Om ni har tid i 5 sek, så gå in på denna länken och rösta. Självklart på Jim Gottfridsson! 🙂

http:// http://www.handball-planet.com/world-best-young-playmaker-2014/

Ha en fin Fredag alla!! / Magda

Illrar

När jag var på stan, så såg  jag en man med två illrar. De var jättesöta och tama, ganska ovanligt att se. Folk är lite speciella här i Tyskland, istället för att gå till ankdammen så går man och matar vildsvin och rådjur. Väldigt annorlunda, men även vildsvinen äter bröd och allt, typ. Kan säga som så, att man får se något nytt hela tiden. Snart ser man väl också andra ”konstiga” djur.  Men det är bara kul!
Hatar detta väder vi haft ett tag, bara en massa regn. Fast när det är söndag, så är det okej.  Har varit ute och gått, nu ska jag kolla på film och käka massa frukt, innan matchen mellan Kiel och Flensburg. Söndagar är så mysiga!  
Ha fin söndag alla / Magda

image

image

Exotisk frukt

Jag älskar exotisk frukt och det finns så mycket nytt att välja på, som man inte ens har smakat. Så idag bestämde jag mig för att köpa en helt ny frukt som jag aldrig har ätit. Jag är lite feg med det eftersom jag vet vad jag gillar, men jag köpte en pitaya. Åt den nyss och den smakade som en blandning mellan kiwi och melon, dock var den lite för söt. Jag läste även att den innehöll en massa vitaminer, så det är positivt.
Nu inväntar jag bara finalen av let’d dance och som jag sagt innan, så var Benjamin en av dem som jag ville, skulle vinna. Så självklart hejar jag på Benjamin och Sigrid!

Igår shoppade jag även lite nya kläder och en bikini. Klädvalet blev väldigt färgglatt, men det passar sig fint till sommaren. Allt blev bara i stretch och ”pösigt”, det är ju så skönt med bekväma kläder. Nu ska jag snart käka kycklingsallad!

Ha en rolig fredag / Magda

image

image

image

image

Medium

Var tar tiden vägen? Jag glömmer nästan bort att blogga!! När jag väl går in, så ser jag att jag inte skrivit något på 7 dagar. Jag har haft en del saker jag har tänkt på och det är att ringa ett medium. Detta kanske låter bra i vissa öron och dåligt i andra, men jag tror stenhårt på det andliga och det har jag alltid gjort. För nästan fyra år sedan var jag hos ett medium, som heter Eva. Hon var enligt mig, Jätteduktig och tog kontakt med min goa gammelmormor.  Man sitter där i ungefär 45-60 minuter och jag kan säga, att den informationen jag fick, stämde.  Även nu, nästan 4 år senare har jag lyssnat på bandet, som hon spelade in till mig och det mesta stämmer. Hon talar alltid för 3 år framåt. När jag var hos henne så berättade hon, att jag inte låste mina cyklar (vilket jag inte gjorde förr och därför har jag haft ett par) Även min gammelmormor tyckte att jag gick i för korta klänningar/kjolar (Det gjorde jag också, men tiderna var lite annorlunda från 1907 och 2000 talet) Men jag förstår vad hon menar. Det bästa var, att Eva berättade att jag skulle hitta mitt livs kärlek inom tre år. Visst träffade man någon annan och tänkte på att just den personen är min livspartner. Men sen träffade jag Jim, för över två år sedan och det känns mer än rätt. Han är perfekt för mig! Det var en massa annat också, både om vilka som inte var ”ärliga” i min omgivning, som man trodde och även hur jag är som människa, osv. Väldigt spännande faktiskt, så om ni någongång är sugna, så är det bara att söka på ”Eva medium” på google och då kommer hennes sida upp med en massa information. Man kan även gå i grupp med 5 pers och ha en kväll på ungefär 3 timmar tillsammans.  Detta är något jag rekommemderar för er som tror på det. Nu ska jag ta en promenad!

Ha en bra tisdag alla / Magda