Sverige

Då anlände vi i Sverige, natten till söndag. På söndagsmorgonen kom Jims bror Ted, hans flickvän Natti och deras dotter, Nea. Det blev frukost vid nio och en sväng till lekplatsen. Igår fick jag även min efterlängtade SVENSKA pizza, så det blev en mysig dag med Jims föräldrar. Imorse åkte Jim till flygplatsen, eftersom han ska vara med i Landslaget, så ska följa matcherna under denna veckan. Snart blir det en träff med syrran och bästa syskonbarnen, det är fint väder så vi lär hitta på något ute. Jag ska bara orka mig upp från badet. Tänkte pumpa min gamla cykel, så man kan cykla upp till dem, istället för att ta bilen överallt.

Ha en bra dag / Magda

Klänning

Var på stan idag och köpte en jättesöt sommarklänning. Kunde inte hålla fingrarna borta, inhandlade även lite presenter som ska levereras med mig och Jim, till Sverige.  Det är så mycket födelsedagar och som jag har sagt innan, så tycker jag det är kul att ge bort fina paket. Jag har även samlat på mig en massa skor, som jag också ska sälja i Sverige! De accepterar mig ju aldrig på de tyska säljsidorna, som jag har försökt bli medlem på. Hmm, får nog ändra min fb, att jag bor i handewitt, då kanske det funkar imed det är i dem regionerna saker ska säljas. Att jag inte tänkt på det innan! Aja, snart blir det att besöka Sverige och jag längtar alltid lika mycket!! Nu blir det let’s dance på kanal 4.

Ha det bra alla / Magda

image

Lunch.

Det blev en supergod lunch, på extrablatt igen. Jag åt en mozarella pizza och mozarella sticks, tog även en stor latte macchiato. Jag är stor i maten ja! Snart tänkte jag plugga lite tyska och ikväll blir det ligamatch mellan Flensburg och Bergischer, som jag ska se. Bergischer ligger ungefär i mitten av tabellen, så Flensburg ska vinna, men man ska ju aldrig vara säker. Jag vet vem jag håller på i alla fall, heja Flensburg!!

Ha en fin kväll!

image

image

image

Tattoo

Knappt en månad kvar, tills jag ska göra min fina tatuering. Faktiskt min första också och jag är verkligen säker på att jag vill göra det.  Jag ska göra något jag älskar och som jag tycker är vackert. Ni lär få se den här på bloggen, när jag har gjort klart den.

Jag vet inte vilka ni är, men det är kul att det finns människor som intresserar sig av mitt liv. Man har ju en blogg av en anledning, vissa ogillar det och andra tycker om det.
Men nu ska jag käka lite lunch. Det blir kvarg med fun Light, torkade bär, sötmandel och kanel. Mycket gott!

Ha en bra dag alla / Magda 🙂

image

Dagens människor

Jag skulle ut och gå en lång runda idag, så kom jag på, att jag var tvungen att handla en ny sax och kam (jag klipper nämligen min sambo) Jag åkte direkt till rossmann med träningskläder. När jag väl ställde mig i kön, så tittade jag åt sidan för att ta ett paket tugummi. När jag väl vänder mig om så står det en välklädd, överparfymerad dam, FRAMFÖR MIG! Jag är inte den som är ”den” men med hennes b*tch look, så var jag tvungen och säga till. Hon lyssnade inte, så jag petade på henne och hon vänder sig om. Jag sa till henne lugnt, men hon såg ner på mig igen, som att jag inte har råd med kläder och pusta. Får man inte lov att handla med träningskläder eller? Jag kan säga att jag inte tolererar sånna människor. Så jag frågade vad fan hon håller på med och om hon hade problem. Om hon förstod? Det vet jag inte, men tydligen eftersom hon flyttade sig och gick sedan surt ut till sin ”ferrari” och körde iväg.

Utöver det, så har dagen varit bra och jag gjorde egna hemmagjorda kötbullar ikväll. Mums! Nu blir det lite Tv tittande, sen sova.

image

image

Godnatt alla positiva / Magda

Glad!

Jag har haft en mycket bra dag, med massa skypesnack och ensamtid. Gick upp tidigt imorse, gick en runda i strålande sol,  men det var lite kyligt.  Sen åt jag frukost, kolla lite tv och snackade en lång stund med syrran, Andreas och Amelia (min systerdotter) på skype. Jag har också pillat med en massa här hemma och försökt hitta sälj sidor i Tyskland. Jag har en del att sälja, mycket plagg, skor, prylar osv.  Under kvällen blev det en lång runda i skogen och jag fick ett par fina bilder,  på en liten sjö.  Jag älskar att fota!! Jag skypa även med Josefine en timme, så det blev en massa skratt. Nu ligger jag och kopplar av i badet med ett stort glas rose, lite godis och film. Ah, galet vad skönt det är. Nu ska jag njuuuta

Ha en go kväll / Magda

image

image

image

Alla är lika mycket värda!

Jag vill idag visa att jag bryr mig, då det är internationella Downs syndromdagen. Alla är vi speciella på olika sätt, ser olika ut och det är något som måste accepteras mer. Stor respekt till alla människor, som ger andra en chans att visa sitt JAG. ” Alla är som pusselbitar, olika men lika unika! Alla bitar passar inte ihop, men varje bit passar med någon”

image

Nu blir det en god latte macchiato och sen lite förberedelser inför kvällen med smått och gott. Ska snart också lämna min sambo på sin tyska lektion, med sina lagkamrater. 

Ha en bra dag alla / Magda!

Yummii

Gjorde något riktigt gott och väldigt ohälsosamt idag. Köpte hem honungsdoppad müsli, smälte schweizernöt chocklad och hällde det över müslin. Sen lät jag det torka, det blev krispigt och mumsigt . Sötsug älskare vet hur det känns. Nu ska jag sova för jag ska upp tidigt.

Godnatt / Magda

image

Idag var jag på ett riktigt mysigt fik. Jag brukar oftast vara på ena sidan av stan, men kände för att testa på något nytt, i andra änden istället.  Lite dyrare men så gott. Tyskland har suveräna ställen att fika på, fast jag kan egentligen bara uttala mig om Flensburg/Handewitt, eftersom jag endast fikat där. Beställde en stor latte macchiato och då kan jag säga, att den var STOR och mumsig.  Beställde även ett gott bröd med ost, pesto och lite annat på. En rekommendation till besökare, satsa på att FIKA,FIKA,FIKA i Tyskland!

Börjar även känna lite saknad efter mina nära och kära i Sverige, det går i vågor. Min älskade mamma fyller år imorgon, det är synd att jag inte kan vara med, men snart ses vi alla igen.

Ha det gott alla positiva / Magda

image

image

Let’s dance.

Jag tycker det är så kul att se, när kändisar försöker lära sig dansa och speciellt, när man får se igenkända ansikten. Jag har tre favoriter som jag hpppas tar hem tävlingen. Den första är –  Jasmine Kara, as ball sångare med en cool utstrålning som även är jättesöt. Fastän hon är så liten, så gör hon sig ”lång” och bra på dansgolvet.
Den andra är Pernilla Wahlgrens son, Benjamin! Han är enligt mig, redan på topp och hade kunnat vinna det, men programmet måste ju fortsätta, såklart! Sjukt duktig 16 – åring. Den tredje är också ett självklart val för mig, Sveriges största bloggare, Kenza! Hon är grym och även riktigt snygg på dansgolvet. Hon utstrålar självsäkerhet och är en glad prick.

Det är mina tre favoriter, de andra är också är bra, men man fastnar mer för vissa.

image

           Kenza, Benjamin och Jasmine!

Jag och min sambo har också köpt söta barnkläder till våra syskonbarn idag, det är så kul att handla till dem små.

Ha en bra måndag alla / Magda