Då kom jag hem tisdag eftermiddag och det blev en lugn kväll. Som vanligt blev det lite tårar på vägen hem, när jag lämnat mitt älskade land, Sverige och alla människor. Men det positiva är att det blev 8 grader varmare när jag var framme. På onsdag städade jag huset, fixade mat, en stor låda med köttfärs, pasta, ost, bacon och philadelphia. Fick en himla fin, guldig dekoration till en ungsform av Jims mamma. Jag använde den direkt till min låda.  Idag har jag varit i skolan, en fortsättning på tyskakurs och ska gå där till 11 april. Efter det gick jag och Jim en runda i skogen. Så mysigt att han är hemma hos mig igen. Ikväll ska vi spela bowling och kolla film. Åh vad jag är nöjd med mitt liv!

Ha en bra dag alla / Magda

image

image

image

image

Vårkänslor!

image

image

image

Dålig uppdatering.

Har varit dålig på att uppdatera mig, eftersom jag inte haft tid. Jag åkte till Sverige i Fredags och åker hem imorgon. Jag har haft det superkul och träffat alla nära. Som vanligt har jag fått ett trevligt bemötande och det känns bra. Ska ändå bli skönt att åka hem imorgon till det vanliga. På torsdagen bowlade jag och Jim, åt god lunch och hade en rolig dag. Tyvärr vann han överlägset över mig (som vanligt) i Fredags körde jag till Sverige och umgick med mina syskonbarn.  Lördagen blev mysfika med Josefine och på kvällen, Lite mer (ett ute ställe) och en kul efterfest med Hanna. Det var jättetrevligt och roliga människor. Söndagen var lugn med familjen och idag blev det en snabb fika hemma hos Josefine med William, min systers påg. Massa kärlek till de som har förgyllt mina dagar här i Sverige!! Snart blir det en liten tur till Jims föräldrar, ska bli roligt att se dem. 

Här kommer lite bilder från dagarna som gått. Ha en bra måndag / Magda

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Godmorgon!

Jag är ingen fan av att läsa böcker och har hoppat från och till. Egentligen tycker jag det är riktigt tråkig, men jag har funnit ro och intresse att läsa några, under mina 23 år. Det är nog max 10 böcker jag har läst ut och njutit av. Jag älskar verklighetsbaserade berättelser. Här är två stycken som är grymt bra!

1.      

image

image

2.

image

image

Ajaj!

Köpte för ett tag sen, två par kuddar från ikea, de var lite hårdare och sköna. Men nu har jag insett att de faktiskt inte är så sköna längre! Vaknade upp imorse och har haft värk i nacken, hela dagen. Jag har varit stel som en pinne och har knappt kunnat vända huvudet. Så jag får byta till några andra jag fick av syrran. Jag överraskade Jim med en mysig middag hemma, efter hans träning.  Jag brukar alltid laga mat, men idag gjorde jag lite extra, med massa tända ljus, mysig musik och god mat. Det blev köttfärslimpa med hela ägg i, hemmagjorda klyftpotatis och tzatziki, sallad, gräddsås och lingonsylt. Nu blir det film!

Godnatt på er / Magda

image

image

image

Dagens bild!! Vilken härlig känsla man får och det tror jag många andra kan hålla med om. 8+, sol och klar himmel, jag känner glädje och pirr i kroppen. Man uppskattar verkligen sånna härliga dagar!

Ha en skön dag, var glad och utnyttja vädret till fullo!! / Magda 🙂

Det blev en jättemysig alla hjärtans dag, i fredags.  Jag gjorde en god och nyttig frukost, bananpannkakor med bär, kvarg och sylt. Det var godare än jag trodde, det får ni testa. Receptet hittar man på internet. Jag fick även en inplastad hjärtformad bricka, där det stod ett gott vin och chocklad. Som jag har sagt, så tycker jag inte att den dagen är mer speciell. Kärlek ger man varandra varje dag, men det är ändå kul att göra det lilla extra, som man kanske inte gör så ofta. Kvällen blev lugn och mysig helt enkelt. Igår blev det ensamtid och det var faktiskt skönt, jag gjorde det mysigt i hemmet. Tände upp ljus, kollade på melodifestivalen och bara njöt med massa gott.
Idag har jag varit och handlat, ute och gått och gjort en smoothie med banan, blåbär, hallon, bladspenat och lite mjölk. Alltid lika gott!

Ha en fin och mysig söndag 
alla / Magda

image

image

image

image

Glad alla hjärtans dag!

Jag har tänkt, ska man verkligen behöva visa mer kärlek till dem man älskar, idag? Jag tycker både ja och nä. Ett ja, för att man kan uttrycka sig extra mycket, så att alla får se vilka man har närmst hjärtat. Ett nä, för att kärlek borde visas lika mycket alltid.  Men jag tycket ändå, att alla hjärtans dag, är ett kul påhitt, för då har vi ännu en anledning att fira något. Sprid kärlek och glädje! Jag skänker en tanke till de som betyder mest, jag vet att de vet, vilka de är.

Jag vill önska alla en mysig, ALLA HJÄRTANS DAG!  Ha en fin fredag / Magda

image

image

Morgon mys.

Idag har jag gått två långa promenader, man får passa på när det är fint väder. Jag har även fått fler adidas träningskläder, är supernöjd. Det blev två par träningsbyxor, ett par randiga svart/vita, ett par rosa/svarta och en sport bh som var grå/rosa.
Gjorde även en god smoothie med kiwi, banan, blåbär och kvarg. 
Det har annars varit lungt, har inte mått så bra idag. Varit lite kinkig, yr och trött, tyvärr har min sambo fått stå ut med ”jobbiga” mig idag. Fast det klarar han galant, för detta händer mer än sällan. Imorgon bitti tänkte jag göra en bananpannkaka, tycker det ser så gott ut och man får så mycket inspiration av andra. Har kollat upp receptet, så förhoppningsvis blir det en smarrig frukost.

Ha en mysig kväll / Magda

image

image

image

image

Födelsedagsfest.

Idag är man bortbjuden till grannen, som fyller år och bor ca 5 meter från vår dörr. Men först, ska jag till stan och handla ett par saker och sen ut och gå min långa runda. Vädret är så fint idag, det känns nästan som att våren är här. Jag hoppas inte att kylan kommer tillbaka och att värmen närmar sig. Just nu sörplar jag i mig en celsius, i smaken-vilda bär, som är min favorit.

För 3 veckor sen beställde jag och min sambo sportkläder från Adidas och i fredags fick jag några av plaggen. Det blev ett par lila/svarta gore tex skor (skor som är vattentäta), en svart regn/vindjacka, en tunn rosa träningsjacka och ett par gråa/rosa shorts. Mer kommer senare i februari. Är supernöjd!

Ha en fin dag alla glada / Magda

image

image

image

image

Glader

Var otroligt pigg och hade en extra härlig känsla i kroppen idag, när jag vaknade. Är på gott humör och allt är på topp, fast det brukar jag oftast vara. Har fått jobbet jag sökte efter och på tisdag, får jag reda på mina arbetsuppgifter och vilka tider jag ska börja osv. Hotellet jag ansökte till, är ett 5-stjärningt och populärt spahotell- Alter meierhof. Så nu ska jag äntligen, efter 5 månader i Tyskland, börja jobba.

Efter att vårt  trevliga besök åkt hem, så åkte jag och min sambo och handlade hem lite matvaror.  Det blev spahetti med köttfärssås, mums!! Nu ska jag ut och ta lite frisk luft. 

Ha det bra alla / En glad Magda!

image