Minnen

Då har jag storstädat med min sambo idag och det känns så skönt att få det snabbt överstökat.  Kan ju medge att jag inte tvingar eller ber honom att hjälpa, utan han gör det för att han själv vill. Jag är en riktig lyckost, som har en aktiv och hjälpsam kille som även är grym på handboll. Vi har precis käkat lunch, så han sover middag just nu och snarkar som bara den. Jag tänkte väcka honom om någon timme, för då ska vi till stan och äta något gott. Det är så skönt med helg, men synd att alla nära och kära bor 40 mil ifrån. Kvällen blir annars lugn, med en bra film, snacks och massa mys. Jag älskar det!
Imorgon eller på söndag tänkte jag lägga upp lite bilder från min vandring/ vistelse i Norge som togs i juli.  Håll utkik!

Ha en kul/mysig fredag / Magda

image

image

Snökaos!

Har fått höra att det är en stor snökaos i Ystad. Det är så konstig, att det knappt är någon snö i Flensburg som bara ligger 40 mil ifrån. Det är skönt att slippa det, så man kan ta sig någonstans.  Men det kanske kommer hit också, vem vet. Ikväll blir det spa med handbolls killarna och tjejerna, ska bli mysigt.  Man har inte träffat någon på länge, då vissa varit lediga, andra i landslaget och man själv varit i Sverige.
Igår var jag på möte angående jobb, så jag hoppas på det bästa, såklart!
Men nu ska jag ta tag i lite saker.

Ha en bra onsdag / Magda

image

Lördag och söndagsnöje!

Det blev en väldigt sen natt/tidig hemgång för oss, vi var hemma lite över 5 igår morse. Tiden gick väldigt fort, vi var redan på utestället runt 00.00 och dansa som aldrig förr i nästan 5 timmar. I Ystad blir det ungefär 1-2 timmar och sedan brukar man bli mätt på det. Ute ställen i Flensburg är öppet till 6, i alla fall där vi var. Det var super kul och tiden sprang som sagt, snabbt iväg. När vi kom hem blev vi hungriga och jag får för mig att göra pasta och pesto. När jag väl blev klar så hade Hanna deckat, så fick stå och kränga själv då jag faktiskt (dagen efter) insåg att vissa grannar jobbar och vi har ett fönster i köket. Jag kan ju bara tänka mig, hur det kan ha sett ut..
Dagen efter vaknade vi runt elva, hyfsat pigga och mådde ändå bra. Fast det blev en lugn dag med massa gott att äta och min sambo kom hem under kvällen. 
Idag har vi varit på stan och tagit en fika och under kvällen fixade vi alla en mumsig laxsallad och egna hemma gjorda vitlöksbröd. Måste också tillägga att paradise hotel bara blir mer spännande, ni som ser det förstår vad jag menar.

Ha en mysig måndagskväll / Magda

image

image

Jag och Hanna

image

image

image

Hej och hå.

Det blev en ganska lång sovmorgon, men det kan ju behövas innan kvällens festligheter. Vi ska ikväll ut och äta på den restaurangen, som jag nämnt tidigare i bloggen. Där det finns happy hour och sjukt god mat, sen tar vi kvällen som den kommer.
Igår blev det ett mysigt avslut, där jag hade fixat ihop lite olika snacks, gurka och dippa, som bestod av kvarg istället för gräddfil. Dagarna bara rinner förbi känner jag, lite trist är det men har man kul, så har man ju det. Nu tänkte vi bara ut och gå en runda och sen värma upp med något gott att dricka, för det är hemskt kallt ute. -6 är inget att hurra för!! Ha en rolig lördag alla / Magda

image
Hanna!

image

Besök igen

Det blev som sagt besök igen av min vän,  Hanna! Hon kom igår eftermiddag och min sambo åkte till Sverige efter hennes ankomst. Det blev en god fika, sushi och en mysig stadsrunda. På kvällen gjorde jag en god drink och vi kollade på massa gamla bilder. Nostalgi!!! Idag har det varit lungt, det blev en lång promenad och massa snack, om allt möjligt. Nu under kvällen fixade vi en god tonfisk röra, pasta och sallad. Det blev även en god flensburger öl till det och en bra film. Kvällen blir troligtvis hyfsat lugn med lite film och gott vin.

Ha en bra Fredag alla /Magda
image

image
image

En glad Hanna!

Ren besvikelse

Kan ju säga att jag har följt alla handbollsmatcher och varit hyfsat imponerad över svenska landslaget. Men igår blev det bara en stor besvikelse, då de förlorade med hela 10 mål. Det är pinsamt kan jag tycka, en förlust ok, men inte en sån här stor. Var polackerna grymma eller svenskarna as dåliga? Kanske var det åt båda hållen. Det jag såg, så var ju polackerna nästa  helt felfria.  Får väl trösta mig genom att jag är halv polsk, så jag kan känna viss lycka.  Men det tynger mig, att Sverige inte går vidare….
Jag längtar i alla fall som tusan till imorgon, för då kommer min vän på besök och stannar i hela 6 dagar. Då får man börja tänka vegetariskt igen, tur jag älskar fisk, för det äter hon och även jag. Ikväll blir det storstädning och troligtvis en runda i skogen. Har även hunnit ta en god fika på stan idag och handlat två stycken heldress.

Ha en bra onsdag alla glada / Magda

Bak och mys

Det har varit en lugn dag. Mina föräldrar och systerson åkte hem imorse, det blev bara ett kort återseende. Saknar dem redan!!! Fick ett fint halsband, som William hade gjort på dagis, en himla fin tanke av en sån fin 3-åring.
Nu har vi Hampus på besök och jag har för första gången bakat en citron kladdkaka. Det blev även en chocklad kladdkaka men från och med imorgon ska jag klara en utmaning och det är att äta mindre sötsaker. Så idag unnar jag mig rejält! Nu kollar vi på farmen, det är  faktiskt ett roligt program, som både är seriöst och humoristiskt. Det går på kanal 4, mån-tors 19.30 och söndag 20.00.

Ha en mysig söndag alla!

image

image

image

image

Mat

Idag fixar jag en fin-middag! Baconinlindad fläskfilé med vitlökscreme. Klyftpotatis, whiskey sås och en god sallad. Sallad är alltid given, det är så himla gott och även nyttigt. Mums!

image

Trötter

Har varit sjukt trött hela dagen, tror det beror på att jag bara har få dagar kvar av kursen. Så har extremt mycket tankar kring det. Känner extrem stress och fick reda på att vi ska ha ett slutprov. Men det är bara att bita ihop. Vi har i alla fall extremt mycket besök och det älskar jag, Jims vän åkte hem onsdag kväll, idag kommer mina förlädrar och systersonen.  På torsdag kommer min  vän Hanna och stannar nästan en vecka. Början på februari kommer min kusin från Polen, stannar i två veckor och där emellan kommer min vän, Josefine med sin sambo. Så jäkla kul! Ikväll blir det handboll, Sverige-kroatien, kan bli en tuff match, har jag hört. Håller tummarna för Sverige.

Ha en kul fredag alla / Magda

image

William och Jag

image

Hanna & Jag

image

Jag & josefine

Fika.

Mina dagar består som sagt mestadels av skola och plugg.  Men idag drog jag med killarna, ut på en fika och en runda på stan. Mysigt! Kan även berätta att de är jäkligt kul att gå en kurs för invandrare.  Så mycket nya och olika kulturer. Pratade med en tjej från kina, vilket intresserar mig. Är väldigt nyfiken och frågvis. Kina är även ett land, jag alltid varit nyfiken på, så jag har fått en massa information om det. Annars är de flesta väldigt snälla och lätta att prata med, fastän de inte kan så mycket engelska/tyska.

Nu blir det lite kortspel, ha en mysig onsdag! / Magda